VIDEO - Medicii din Siria cer cu disperare ajutor: ”Țara noastră este deja distrusă de 12 ani de război"

Autoritățile siriene nu fac față dezastrului provocat de cutremurul din Turcia, luni, și cer ajutor altor state: "Clădirile nu se opresc din cădere. Este o dramă pe care nu ne-o doream”.

Author: Diana Bostan marți 07 februarie 2023 , 11:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicii din Siria susțin că țara lor se confruntă cu mai multe crize umanitare și nu mai fac față numărului de persoane rănite.

Autoritățile siriene trag un semnal de alarmă

"Am în urechi sunetul sirenelor. Este o dramă pe care nu ne-o doream. Țara noastră este deja distrusă de 12 ani de război. Tocmai am vizitat o fetiță de trei ani. Sunt atât de mulți oameni cu răni grave și zeci de morți.

Citește și: Destinul tragic al unui turc cu afaceri în România. Își caută familia sub dărâmături, la scurt timp după căsătorie

Am în urechi sunetul sirenelor. Casele, clădirile nu se opresc din cădere”, a spus medicul, Dirar Al-Hammadi, de la spitalul Al-Razi din Alep.

Siria se confruntă cu un val de holeră și rujeolă

Spitalele și medicii nu mai fac față pacienților, pe lângă persoanele rănite în urma cutremurului, Siria se confruntă și cu o epidemie de holeră și rujeolă.

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

"Ne luptăm deja cu o epidemie gravă de rujeolă și tocmai am trecut de vârful unui val de holeră, din cauza apei contaminate. Ca să nu mai vorbim de criza alimentară.

Citește și: Mai mulți deținuți au evadat din închisoarea siriană în urma cutremurului. Printre ei se află și membrii ai grupării Statului Islamic

Văd că ziarele internaționale scriu mult despre ceea ce se întâmplă în Turcia, pe bună dreptate, dar să nu uitați de noi”, a spus medicul Lava Zada.

"Familia mea, la fel ca alte mii de persoane, este pe străzi. Este foarte frig și habar nu au cum să se adăpostească.

Mama spune că străzile sunt atât de aglomerate, încât nu se poate trece. Casa noastră nu s-a prăbușit, dar nici nu este în siguranță”, a mai adăugat medicul Zada, potrivit  Corriere della Serra.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si