Medicii din Sudan susţin că peste 70 de persoane au fost violate în atacul forţelor guvernului militar asupra protestatarilor
Medicii sudanezi au informat că peste 70 de persoane au fost violate într-un atac asupra unei tabere de protestatari în capitala Khartoum săptămâna trecută, conform The Guardian.

Peste 100 de persoane au fost ucise şi până la 700 rănite în atacul de săptămâna trecută asupra protestatarilor. Forţele de Intervenţie Rapidă ale guvernului sudanez au intervenit atunci în forţă pentru a dispersa protestatarii.
Citeste si: ANM a actualizat prognoza meteo pentru o lună. Ce ne avertizează meteorologii
Un medic de la spitalul Royal Care a declarat că a tratat opt victime – cinci femei şi trei bărbaţi. La un al doilea spital din Khartoum, o sursă a informat că s-a ocupat de două cazuri de viol, inclusiv o persoană care a fost atacată de patru soldaţi. Mai mulţi martori au descris cazuri similare.
Citeste si: Lovitură pentru Traian Băsescu. A fost denunțat la Parchetul General
Multe victime nu au cerut îngrijire medicală de frică sau pentru că nu au avut acces. Activiştii pentru drepturile omului au descris informaţiile privind violenţa sexuală ca fiind de încredere.
Citeste si: Veste uriașă pentru românii din Marea Britanie. Ce se întâmplă cu Brexitul
Criza din Sudan a continuat luni, aceasta fiind a doua zi de grevă generală care are ca scop relansarea unei mişcări de opoziţie faţă de guvernul militar. Protestatarii doresc tranziţia către un guvern civil după ce armata a preluat puterea în urma unei lovituri de stat în aprilie, pe fondul unor proteste masive faţă de fostul preşedinte Omar al-Bashir.
Magazinele erau închise iar străzile goale în Khartoum şi în oraşul vecin Omdurman. Cei care organizează protestele au cerut „nesupunere civică” şi au îndemnat oamenii să nu meargă la locul de muncă şi să rămână în case.
Citeste si: Un tânăr în vârstă de 25 de ani care circula pe o trotinetă electrică a avut parte de un sfârșit tragic
Tibor Nagy, secretarul adjunct de stat pentru Africa al SUA, se va deplasa în Sudan în această săptămână. El se va întâlni atât cu membri ai conducerii militare cât şi cu liderii protestelor.
Locotenent-generalul Jamaleddine Omar, care face parte din consiliul militar aflat la putere, a declarat că prin închiderea străzilor şi crearea de baricade, protestatarii au comis infracţiuni.
„Această tehnică de a închide străzile şi construirea de baricade... este o infracţiune pentru că împiedică oamenii să îşi trăiască viaţa normal”, a afirmat el.
Autorităţile au oprit internetul în totalitate în capitala Khartoum iar alte căi de comunicare au fost restricţionate semnificativ.