Acum, autoritatile au izolat o sectie intreaga de oncologie, din Iasi.

Printre pacientii internati la Institutul Regional de Oncologie din Iasi, primul rapus de periculosul virus AH1N1 a fost un barbat de 35 de ani, bolnav de leucemie. A luat boala cel mai probabil de la unul dintre vizitatori, iar acum e in stare grava, spun medicii, care il monitorizeaza la terapie intensiva.

Mirela Grosu: "A avut musafiri, prieteni. Probabil a luat de la cineva care a dus-o pe picioare. S-a facut triajul epidemiologic la pacientii care au intrat in contact si de atunci s-au mai confirmat 4 cazuri. Deci avem cinci cazuri comprimate.

Pacientii au o stare fizica alterata si sunt imunodeprimati. Probabil a gasit terenul propice pentru a se dezvolta".

Alti 11 bolnavi, care au intrat in contact cu pacientii infectati, au fost izolati si urmeaza un tratament preventiv. Sunt pacienti si asa supusi unui tratament dur, chimioterapia, prin urmare, orice infectie poate sa le fie fatala. De aceea, autoritatile incearca sa limiteze focarul.    

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Marius Voicescu: "Practic, a fost interzis accesul vizitatorilor, a fost imunizat personalul sanitar, s-a suplimentat numarul materialelor de protectie".

Pana acum, gripa a ucis 8 oameni in tara. Patru dintre decese au avut loc numai in ultima saptamana. Este si cazul unei fetite de numai 4 ani din Maramures. Potrivit datelor oficiale, niciunul dintre pacienti nu fusese vaccinat. Virusul gripal AH1N1 contine, potrivit specialistilor, gene de la virusii gripei porcine, aviare si umane si e tot mai agresiv, pe an ce trece.

Gabriel Dimofte: "Este o varianta grava de infectie respiratorie. La pacienti tineri, la gravide, are un potential letal cunoscut. nu e o gluma".

Virusul se transmite de la un om bolnav la un om sanatos prin tuse, stranut, sau prin utilizarea in comun a unor obiecte contaminate recent. Gripa debuteaza cu dureri de cap, dureri musculare si articulare, febra, si durere in zona globilor oculari.

Cum la nivel european e epidemie, oficialii din minister avertizeaza ca oamenii ar trebui sa se gandeasca serios la imunizare.

Sorina Pintea: "Sunt vaccinuri la medicii de familie, mai avem in stoc doze de vaccin, deci populatia trebuie sa constientizeze ca nu ministerul poate sa ii apere de gripa".

Doctorii spun ca peste 90% din persoanele vaccinate vor fi protejate de infectia gripala, in sensul in care vor face o forma usoara de boala sau... deloc. Totusi, 5-10% dintre ei raman vulnerabili in fata virusului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si