Mai exact, este vorba despre o bacterie care duce la pneumonie. 

Sfatul medicilor în urma valului de viroze care a lovit România

În urma acestor incidente, medicii au devenit îngrijorați. Întrebat de jurnaliștii de la antena3.ro despre indiciile inițiale care ar trebui să ne determine să căutăm asistență medicală, medicul și cercetătorul Octavian Jurma a menționat:

"Sunt aceleași simptome pe care le cunoaștem deja.

Orice creștere de febră, tuse persistentă. Simptomele de gripă în general.

Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția apariția unui fenomen care a dus la umplerea spitalelor pediatrice în China. A fost denumită "pneumonia misterioasă".

Din China a fost comunicat că nu există identificat un nou patogen și că cel mai probabil discutăm de o versiune care a devenit rezistentă la antibioticele pe care le folosim.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citește și: Patru locuințe din Sectorul 5 au fost cuprinse de flăcări. În podurile locuințelor sunt depozitate materiale combustibile

Această pneumonie a fost identificată deja în Europa: Olanda, Franța, Danemarca, cât și în SUA, Coreea.

Este o boală destul de severă care survine în urma unei infecții virale, deci foarte rar acestă pneumonie, de una singură, reușește să producă cazuri de spitalizare.

Însă, combinat cu infecții virale, acest val de gripă pornit deja, avem RSV care produce bronșiolita la copii și mai avem și COVID la care ne așteptăm să avem un nou val în această perioadă de iarnă. 

Din datele pe care le avem nu s-a descoperit o bacterie nouă, de aceea pneumonia rămâne misterioasă", a declarat Octavian Jurma, medic și cercetător, potrivit surse citate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si