Medicul Anthony Fauci este infectat cu Covid-19

Medicul Anthony Fauci, despre care am auzit des în perioada pandemică, este director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase și consilier medical principal al preşedintelui Biden. Acesta fost testat pozitiv pentru Covid-19, anunță CNN.

Author: Laura Macovei joi 16 iunie 2022 , 07:28

Medicul Anthony Fauci este infectat cu Covid-19

Medicul Anthony Fauci este infectat cu Covid-19

[Sursa foto: The NY Times]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul în vârstă de 81 de ani prezintă simptome uşoare şi are toate dozele de vaccin administrate, a precizat institutul într-un comunicat.

Acesta este tratat cu medicamentul antiviral Paxlovid. 

Faunci nu a avut recent niciun contact apropiat cu Joe Biden

Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioasea a precizat că Fauci a aflat că a fost pozitiv la un test rapid antigen. Directorul va lucra de acasă şi va urma protocolul agenţiei.

Fauci urma să vorbească joi în cadrul unei audieri a Comitetului pentru Sănătate, Educaţie, Muncă şi Pensii al Senatului cu privire la stadiul răspunsului federal la Covid-19 şi la planurile de gestionare a pandemiei. Medicul va participa prin videoconferinţă. 

Citeste si: Macron susține că Republica Moldova va primi un răspuns ”clar” la solicitarea de acordare a statutului de candidat la UE în aproximativ zece zile

Fauci nu a avut recent niciun contact apropiat cu Biden sau cu alţi oficiali de rang înalt, a mai precizat institutul. 

De-a lungul pandemiei, el a îndemnat la prudenţă şi a dat respectat întocmai măsurile de prevenție. 

" Fiecare dintre noi, în felul său personal, trebuie să facă o evaluare a riscului pe care este dispus să îl accepte în legătură cu infectarea.

În general, riscul este scăzut, dar am făcut o evaluare personală. Am 81 de ani şi, dacă mă infectez, am un risc mult mai mare", spunea medicul, potrivit CNN.

Citeste si: Atac terorist împotriva conducerii din Ucraina. Cum ar fi avut loc totul

Fauci se alătură unei liste din ce în ce mai mari de lideri ai administraţiei Biden care au avut Covid-19, printre care consilierul pe probleme de politică internă de la Casa Albă Susan Rice, procurorul general Merrick Garland, vicepreşedintele Kamala Harris şi secretarul pentru comerţ Gina Raimondo. 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si