Medicul Valeriu Gheorghiță a discutat despre criza COVID: Sistemul medical nu e deloc lipsit de vină

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat faptul că suplimentarea numărului de paturi din spitale nu va ajuta în lupta cu coronavirusul, ci vaccinarea.

Author: Andreea Bolocan miercuri 20 octombrie 2021 , 17:04

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre criza COVID-19 romania vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre criza COVID-19

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Valeriu Gheorghiță a mai declarat și că printre cauzele eșecului campaniei de vaccinare din România se numără lipsa educației sanitare, dar și atitudinea unor medici care transmit mesaje anti-vaccinare.

”Vorbim de o lipsă pe alocuri de educație sanitară”

Medicul Valeriu Gheorghiță este de părere că România nu are educație sanitară și el consideră că toți medicii ar trebui să aibă încredere în vaccinul anti-COVID, dar și în alte vaccinuri.

"Nu e suficient să ai accesibilitate la vaccinare, să ai pregătire și organizare logistică, atât timp cât nu ai credibilitate, cât timp vorbim de o lipsă pe alocuri de educație sanitară, o problemă de sistem, de ani de zile, rămasă nerezolvată și care azi ne arată care sunt adevăratele probleme ale societății.

Sistemul medical nu e deloc lipsit de vină, pentru că în această perioadă am observat cadre medicale care nu doar că nu au recomandat vaccinarea, ci au fost împotrivă în mod vehement.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Constat un lucru foarte interesant: în România se practică medicina de bloc, n-avem nici cea mai mică reținere să recomandăm oamenilor să ia antibiotice, tot felul de medicamente, în condițiile în care nu avem nicio expertiză.

Mi-aș fi dorit să fie o prezență mult mai activă a societății profesionale, a corpului medical în combaterea dezinformării, pentru că acesta e rolul profesionistului în sănătate- să combată dezinformarea, să promoveze educația medicală, să recomande vaccinarea, indiferent că vorbim de Covid sau alte tipuri.

Vaccinarea ne poate scăpa de criza de COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

”Cel mai bun tratament e vaccinarea”

Valeriu Gheorghiță s-a arătat dezamăgit de faptul că există medici care nu recomandă vaccinarea anti-COVID către alte persoane, pe motive nejustificate.

”În fiecare zi primesc sesizări legate de medici care contraindică nejustificat vaccinarea, inventează contraindicații legat de vaccinare.

În momentul de față, cel mai bun tratament e vaccinarea. Nu avem altă soluție. Dacă nu înțelegem asta, putem crește numărul de paturi cât vrem, pentru că lupta nu va fi câștigată așa.", a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, la lansarea Forumului  Român Pro-Vaccinare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si