Totodată, rămâne în vigoare calendarul pentru mişcarea personalului didactic.

"Ministerul Educaţiei Naţionale informează actorii principali ai sistemului de învăţământ că este şi rămâne în vigoare, în continuare, calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2019- 2020, prevăzut în Anexa nr. 1 a ordinului nr. 4.829/2018 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de MEN.

Ministerul precizează că, pentru probele de verificare a aptitudinilor şi a cunoştinţelor de limbă modernă şi maternă, înscrierile sunt programate pentru zilele de 13 şi 14 mai, iar desfăşurarea probelor pentru perioada 15-17 mai, scrie News. 

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Totodată, mişcarea personalului didactic se realizează, de asemenea, după calendarul deja aflat în vigoare, conform ordinului nr. 5.460/2018, modificat prin ordinul 3.886/11.04.2019, mai arată MEN.

Federaţia sindicatelor "Spiru Haret" susţine că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis un ordin prin care "dinamitează admiterea în liceu", schimbând calendarul admiterii la licee, deşi unele etape sunt deja în desfăşurare. Sindicaliştii spun că astfel Ministerul Educaţiei amână cu circa o lună desfăşurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea naţională, şi se amână până la 30 mai şi afişarea locurilor disponibile

în licee şi şcoli profesionale, "lucru care va afecta grav şi mişcarea de personal". "Ceea ce a făcut Ministerul Educaţiei este ilegal. Nu poţi să-ţi baţi joc de copii, părinţi şi cadre didactice", spun reprezentanţii "Spiru Haret".

Marţi, Federaţia "Spiru Haret" i-a solicitat, într-o scrisoare deschisă, premierului Viorica Dăncilă, să dispună abrogarea ordinelor ministrul Educaţiei prin care se decalează mai multe etape ale admiterii la liceu şi ale ocupării prin concurs naţional unic a posturilor didactice sau catedrelor din învăţământul preuniversitar.

Totodată, ei au cerut să nu fie pusă în practică o intenţie a Ministerului Educaţiei de transformare, la nivel naţional, a peste 500 de clase de învăţământ liceal în clase de învăţământ profesional.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si