Germania va putea rambursa în întregime abia în 2058 datoria contractată în vederea compensării impactului economic al acestei crize sanitare, însă această susţinere era esenţială, pentru că nu se poate ca economia să fie lăsată să se oprească, a subliniat ea.

Împotriva pandemieie, Guvernul va acţiona într-un spirit de coeziune socială, a promis cancelarul şi şi-a îndemnat concetăţenii să nu lase garda jos împotriva noului coronavirus.

”Es te o problemă serioasă, mai serioasă ca niciodată, şi trebuie să continuaţi să o luaţi în serios”, a subliniat Angela Merkel într-o conferinţă de presă.

Merkel: „Pandemia covid-19 ar urma să se agraveze şi numai un vaccin poate permite întoarcerea la normal”

Germania s-a descurcat mai bine ca alte ţări europene în privinţa numărului de contaminări cu virusul şi de decese din cauza acestuia, însă numărul zilnic al noilor îmbolnăviri creşte din iulie şi s-a accelerat în ultimele săptămâni.

merkel despre pandemia covid 19
merkel despre pandemia covid 19[Sursa foto: google]

Angela Merkel face dezvăluiri de ultim moment

Angela Merkel a discutat joi cu miniştri-preşedinţi ai landurilor, în vederea stabilirii unor reguli sanitare. Ei au convenit asupa necesităţii de a menţine şcolile deschise şi asupra interzicerii unor mari evenimente ca întâlnirile sportive sau concertele, cel puţin până la sfârşitul anului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus 28 august 2020: 1.318 cazuri noi. Câte teste s-au efectuat în ultimele 24 de ore?

Citeste si: România intră pe lista neagră: O țară din Europa interzice zborurile către ţara noastră

Citeste si: Este oficial. Părinții primesc zile libere plătite dacă se închid școlile

Reguli de carantină mai stricte urmează, de asemenea, să fie implementate cu privire la călători care se întorc atât din ţări considerate de risc, majoritatea în afara Uniunii Europene (UE), cât şi din zone

din UE, precum regiunea Parisului şi cea mai mare parte a Spaniei.

”Nimic nu va reveni ca înainte de coronavirus”, a avertizat Angela Merkel, adăugând că nimeni nu poate prevedea cum va evolua situaţia în această iarnă.

Citeste si: Robert Negoiță are coronavirus! Care au fost primele simptome

”Ştim doar puţine lucruri despre virus şi caracteristicile sale. De fiecare dată când învăţăm ceva, trebuie să luăm noi măsuri. va fi un proces continuu”, subliniază ea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si