Criza coronavirusului ia amploare. Mesaj prin Ro-Alert primit azi de locuitorii din Capitală

Atingerea unui nou record de infectări în Capitală în ultimele 24 de ore a determinat autoritățile sanitare să transmită un mesaj prin sistemul național de alertă Ro-Alert.

Author: Razvan Ilie vineri 09 octombrie 2020 , 16:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bucureștenii au primit, vineri, după ora 15, un mesaj de avertizare de tip Ro-Alert pe telefoanele mobile. Locuitorii din Capitală sunt îndemnați să poarte corect masca, să respecte distanța socială și să evite aglomerările. 

" Atenție! În municipiul București nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs sau a celor din jur. Purtați corect MASCA, acoperind nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați aglomerările", se spune în mesajul primit pe dispozitivele mobile.

De asemenea, mesajul subliniază că este important ca bucureștenii să evite contactul cu suprafețele comune, să păstreze igiena mâinilor și să se dezinfecteze supă atingerea unui obiect posibil contaminat cu SARS-COV2.

Mesajul Ro-Alert pentru bucureșteni, transmis de autorități vineri 9 octombrie 2020:

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Mesaj Ro-Alert pentru bucureșteni, vineri 9 octombrie

Capitala, pe primul loc după coeficientul infectărilor

În București, s-au înregistrat cinci zile consecutive cu peste 500 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, iar indicele de infectare este uriaș, de 2,28 la mia de locuitori. 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, se situează peste pragul de 1,5 în:

* Bucureşti- 2,28
* Alba- 1,98
* Vâlcea- 1,98
* Iaşi- 1,80
* Bacău- 1,72
* Teleorman- 1,62
* Neamţ- 1,62
* Vaslui- 1,59

Un număr de 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional.

Record de îmbolnăviri de coronavirus în București

Numărul total al îmbolnăvirilor cu coronavirus în București de la startul pandemiei a ajuns la cifra de 21.434 de persoane, cu alte 576 d cazuri noi în ultima zi.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a avut miercuri o nouă ședință, în contextul  recordului de cazuri noi de coronavirus, și a decis aplicarea de noi restricţii în Capitală.

Citeste si: „S-a chinuit!” Văduva artistului a rupt tăcerea despre moartea lui Nosfe și a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt, în ultimele sale clipe!- kfetele.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

Comitetul condus de prefectul Capitalei a decis azi interzicerea activităţii în discoteci, baruri, cluburi, închiderea sălilor de jocuri de noroc, dar a redus distanţa obligatorie de purtare a măştii  la 50 de metri în jurul şcolilor.

Prefectul Capitalei: "Se poate reveni la starea de urgență cu care am început”

”Să știți că dacă rata de incidență depășește 3 și  am ajunge la o mie de cazuri pe zi  se poate intra în starea de urgență. Se poate reveni la starea de urgență cu care am început”, a declarat prefectul Gheorghe Cojanu, potrivit Libertatea.ro.

Întrebat dacă am putea ajunge din nou la ieşirea din casă pe bază de declaraţie, prefectul Capitalei a spus, conform News.ro: „Nu ţine de CMBSU. Aceasta e o problemă care ţine de CNSU şi va fi legiferat, dacă CNSU va da indicaţii în sensul acesta va fi legiferat de Guvern. E o situaţie gravă starea de urgenţă şi starea de alertă. Amândouă situaţii sunt decretate de Guvern”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si