Mesajul Jandarmeriei pentru cei care vor să protesteze de 1 decembrie: "Vom lua toate măsurile legale..."

După propagarea mai multor informaţii apărute pe reţelele de socializare cum că vor exista mai multe acţiuni de boicotare a prezenţei jandarmilor la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf, Jandarmeria Română a transmis un mesaj prin care îi numeşte antiromâni pe cei care aleg să protesteze de Ziua Naţională a României.

Author: G. S. luni 26 noiembrie 2018 , 16:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Jandarmeria este atentă la toate mesajele care circulă şi se propagă în mediul online. În acelaşi timp, ne manifestăm convingerea că cetatenii nu vor răspunde acestor mesaje şi provocări, care se propagă în mediul virtual. Nu excludem posibilitatea să existe o minoritate, un anumit grup de persoane, care să aleaga sa se exprime în acest mod.

Este o opţiune personală prin care, din punctul nostru de vedere, se descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români.

Jandarmii care fac parte din blocul de defilare depun un efort intens pentru a pregăti toate ceremoniile care au loc în această zi de o importanţă deosebită. Jandarmii cât şi militarii din celelalte structuri fac eforturi mari pentru ca această paradă militară şi această desfăşurare de forţe să arate aşa cum trebuie şi pentru ca acolo se regăsesc simbolurile naţionale. Aceşti jandarmi poartă drapelul României, poarta drapelul de luptă al unităţii din care fac parte şi au pe haine stema României. Este vorba de mai mult decât o simplă prezenţă a unor instituţii. Este vorba despre statul român şi România Oamenii trebuie să ştie că astfel de gesturi nu afectează Jandarmeria Româna în ultima instanţă, ci aduc o ofensă statului român.

Toti trebuie să fim conştienţi că fiecare individ îşi asumă consecinţele propriului comportament. O astfel de sarbatoare nu trebuie denaturată în niciun fel, iar dacă sunt gesturi care depăşesc normele legale şi care presupun anumite derapaje vom lua toate măsurile legale care se impun pentru a fi traşi la răspundere cei care savârşesc astfel de fapte.

Oamenii trebuie sa fie atenţi cine sunt cei care propagă astfel de mesaje în mediul online şi care îndeamna la astfel de comportamente. De 1 Decembrie vrem sa purtăm Ie şi opinci şi sărbătorim România. Exista şi a doua zi!", se arată în mesajul Jandarmeriei, trimis către DCNews.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si