Totusi, precipitatiile vor fi peste cele normale in aceasta perioada.

In martie, temperatura medie lunara a aerului se va situa peste norma climatologica in sudul si sud-estul tarii si va fi apropiata de norma in restul teritoriului, se arata in prognoza meteo a ANM.

Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zonele Transilvaniei si Moldovei (intre -1 si 5 grade Celsius).

Valori termice medii mai ridicate se vor consemna in Banat, Crisana si Oltenia, si vor fi cuprinse intre 3 si 7 grade Celsius.

Media multianuala lunara pentru luna martie, conform masuratorilor, este de 3,5 grade Celsius.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Precipitatiile totale lunare vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii in prima luna calendaristica de primavara.

Media climatologica pentru luna martie este stabilita la 38,3 l/mp.

Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Maramures (pana la 60 l/mp), Oltenia (59 l/mp), Crisana si Transilvania (pana la 54 l/mp), Banat (pana la 53 l/mp).

In Dobrogea se vor consemna precipitatii intre 17 si 39 l/mp, iar in Moldova intre 24 si 36 l/mp.

Ce se intampla cu vremea in luna aprilie

Potrivit ANM, in luna aprilie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal in sudul, sud-estul si local in vestul tarii si se vor situa sub mediile climatologice in celelalte regiuni.

Pe de alta parte, precipitatiile totale lunare vor avea, in general, o tendinta spre excedent, fata de cele stabilite prin masuratori la 51,3 l/mp.

 

Sursa: BZI


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si