Febra îi îngrijorează foarte tare pe oameni, în special pe părinți atunci când aceasta apare la copiii mici. Printre remediile cunoscute de o lume întreagă împotriva acesteia se numără șosetele înmuiate în apă rece sau în oțet.

Leacul este cunoscut de toată lumea, însă cât este cu adevărat de eficient? Metoda „șosetelor umede” este din ce în ce mai populară și în mediul online, unde unii creatori de conținut spun că are beneficii reale pentru organism.

Este, însă, foarte important ca șosetele umede să fie acoperite de altele uscate, groase, preferabil de lână.

Citește și: Variola maimuței, declarată "urgență sanitară la nivel mondial" de OMS, după ce a înghițit toată Africa. Cum se manifestă boala?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie a mâncat cenușa soțului mort când a aflat că acesta a înșelat-o toată viața. A scris și o carte despre asta- antena3.ro

Citeste si: Cine este șoferul care a gonit pe contrasens pe Autostrada A7. A primit o amendă usturătoare şi a rămas fără permis- wowbiz.ro

febra, sosete, raceala, gripa, remedii babesti

„Am fost uimiți când am aflat că șosetele reci stimulează de fapt circulația sângelui, întărind sistemul imunitar. Pe măsură ce corpul tău lucrează pentru a încălzi șosetele reci, favorizează o mai bună circulație a sângelui și ajută la reducerea naturală a febrei”, se arată în cadrul unui clip de pe Instagram.

Medicii trag un semnal de alarmă: leacurile băbești nu trebuie să înlocuiască mersul la doctor

Chiar dacă șosetele umede pot să le ofere o senzație de bine persoanelor care se confruntă cu febră, nu există dovezi științifice care să confirme că sunt cu adevărat eficiente în reducerea acesteia. Specialistul Haricharan, de la Departamentul de Medicină Internă la Gleneagles Hospitals, în Hyderabad spune că acest leac tradițional nu trebuie să înlocuiască mersul la medic.

„Remediile la domiciliu, cum ar fi șosetele umede, pot să ofere o ușurare temporară, dar nu pot înlocui tratamentele medicale convenționale.

Este esențial să monitorizăm cu atenție febra, în special la copii, și să consultăm un medic atunci când este necesar. În caz de febră semnificativă sau persistentă, este important să căutăm asistență medicală pentru un diagnostic și tratament adecvat”, este semnalul de alarmă tras de medic.

Citește și: Ce este West Nile și cum îți dai seama că te-ai infectat cu acest virus transmis de țânțarul tigru: Primele simptome

febra, sosete, raceala, gripa, remedii babesti


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si