Metrorex a avut anul trecut pierderi de circa 194 milioane lei

Metrorex a avut anul trecut pierderi de aproape 194 milioane lei, iar pentru acest an estimează un rezultat negativ de 304,7 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al societăţii.

Author: A.N.C vineri 10 mai 2019 , 09:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Compania şi-a planificat cheltuieli cu investiţiile în sumă de 1,051 miliarde lei.

”Societatea încheie exerciţiul financiar al anului 2018 cu o pierdere în valoare de 193,92 milioane lei, din care 188,35 milioane lei reprezintă cheltuieli de judecată definitive în cadrul obiectivului Magistrala V, Secţiunea Râul Doamnei – Haşdeu”, arată proiectul de act normativ.

Citeste si: Un tânăr a murit pe loc într-un accident produs în Prahova! S-a lovit violent de un copac

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

De asemenea, Metrorex şi-a bugetat pentru acest an venituri totale de 1,991 miliarde lei, la cheltuieli totale de 2,295 miliarde lei.

”Societatea prezintă un buget de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 dezechilibrat, subvenţia alocată (375,3 milioane lei) reprezentând 55% din necesarul fundamentat (680 milioane lei), fapt ce conduce la o neacoperire a cheltuielilor privind activitatea curentă a metroului de 304,7 milioane lei”, se menţionează în proiect.

Cheltuielile de natură salarială au fost planificate la 584 milioane lei.

”Cheltuielile de natură salarială au fost majorate ca urmare a: reîntregirii acestora, pentru întregul an 2019, determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale în anul 2018 şi a creşterii numărului mediu de personal în anul 2019, de la 4.402 la 5.033, cu respectarea corelaţiei câştig mediu brut lunar pe salariat şi productivitatea muncii”, arată documentul.

Numărul de personal prognozat la finele anului este de 5.861 salariaţi.

Creşterea numărului mediu de personal provine, în special, din angajarea eşalonată de mecanici, electromecanici, operatori, etc., pentru Magistrala V de metrou – secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, cu şase luni înainte de punerea în funcţiune a acesteia, în trimestrul IV 2019.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si