Metrorex vine cu precizări despre metroul din Drumul Taberei. Când va fi gata Magistrala

Reprezentanţii Metrorex au anunţat că sunt în desfăşurare procedurile pentru punerea în funcţie a magistralei M5 de metrou Drumul Taberei. Ele constă în configurarea sistemelor din faza de testare în cea de exploatare pentru instalaţiile de siguranţa circulaţiei şi informare călători, taxare, televiziune cu circuit închis şi comunicaţii.

Georgiana Balaban, duminică 13 septembrie 2020 , 19:23

metrou drumul taberei
Metrorex a transmis când va fi gata metroul din Drumul Taberei.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Metrorex va asigura cu 900 de angajaţi exploatarea circulaţia şi mentenanţa în 3 schimburi pentru toate specialităţile, inclusiv serviciul comercial şi cel de conducere a trenurilor.

„Metrorex face următoarele precizări cu privire la deschiderea circulaţiei pe magistrala de metrou M5 Drumul Taberei, după recepţia la terminarea lucrărilor:

⁃ sunt în desfăşurare proceduri referitoare la punerea în funcţie. Acestea constau în configurarea sistemelor din faza de testare în cea de exploatare pentru instalaţiile de siguranţa circulaţiei şi informare călători, taxare, televiziune cu circuit închis şi comunicaţii.

⁃ se face predarea-primirea spaţiilor de la constructor la echipele Metrorex care vor asigura cu cei 900 de angajaţi exploatarea circulaţia şi mentenanţa în 3 schimburi pentru toate specialităţile, inclusiv serviciul comercial şi cel de conducere a trenurilor.

⁃ O altă activitate necesară constă în predarea obiectivelor de pază pe staţii şi interstaţii, de la firmele de paza ale constructorilor la cele care sunt sub contract cu Metrorex.

⁃ De asemenea se predau toate spaţiile publice de la firmele de curăţenie ale constructorului, la cele contractate de Metrorex.

metrou drumul taberei
hartă metrou drumul Taberei[Sursa foto: google]


⁃ Pentru deschidere ultima activitate constă în înlocuirea trenurilor utilizate pentru probe cu cele pregătite în depou pentru circulaţia cu călători.

Citeste si: Bilanț CORONAVIRUS, azi 13 septembrie 2020. Numărul cazurilor crește de la o oră la alta

Citeste si: Ministerul Sănătăţii anunţă un nou caz de infectare cu noul coronavirus, în rândul angajaţilor

Citeste si: Iohannis, de Ziua Pompierilor: „În aceste momente în care întreaga lume este greu încercată de pandemia de COVID-19...”

⁃ Configurarea sistemului de taxare permite accesul cu numerar şi card bancar la turnicheti. Sunt realizate operaţiunile de transport valori şi alimentare a casieriilor şi a automatelor de vânzare AVC cu titluri de transport şi numerar pentru vânzare. Totodată se realizează atât prin sistemele de alarmare la efracţie cât şi cu personal, protecţia valorilor în fiecare staţie. POS-urile sunt achiziţionate de către banca care asigură suportul tehnic şi sunt în proces de configurare astfel încât să fie disponibilă şi vanzarea pe lângă numerar şi cu card bancar la casierie. La automatele de vândut cartele se poate achita cu numerar. Achitarea cu card bancar urmează să se implementeze cât mai curând posibil împreună cu banca suport. Este necesar a se realiza o soluţie de comunicaţie stabilă care presupune atat configurarea cât şi instalarea unor echipamente şi chei de criptare.

Metrorex este preocupată şi de asigurarea semnalului GSM in scopul asigurării facilităţilor şi confortului pe care acest serviciu îl oferă tuturor utilizatorilor. Astfel, în aceasta perioadă, operatorii de telefonie mobilă au finalizat instalarea reţelelor de comunicaţii în subteran şi execută ultimele reglaje ale echipamentelor pentru acoperirea optimă privind semnalul de comunicaţie voce şi date pentru călătorii metroului”, arată un comunicat de presă al companiei.

Ludovic Orban a vorbit și el despre punerea în circulației a metroului

Citeste si: Maine incepe scoala! Nelu Tataru: "Este cel mai important moment de la inceputul acestei pandemii"

Şi premierul Ludovic Orban a declarat, duminică în judeţul Călăraşi, că a fost semnat procesul verbal pentru recepţia lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, iar zilele următoare se fac ultimele pregătiri, astfel încât să poată fi dat în circulaţie săptămâna viitoare magistala M5.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si