Microsoft reia negocierile pentru achiziţia TikTok

Compania americană Microsoft a anunțat în weekend că negocierile pentru preluarea TikTok au fost reluate. Situaţia s-a precipitat vineri, când preşedintele Trump a anunţat că este iminentă blocarea TikTok în Statele Unite.  

R.I., luni 03 august 2020 , 10:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Microsoft a postat pe blogul companiei un update cu privire la achiziţia TikTok, în care anunţă că negocierile continuă şi că cele două părţi ar putea ajunge la un acord până pe 15 septembrie, informează News.ro.

În postare se arată că reluarea negocierilor are loc după ce şeful companiei, Satya Nadella şi preşedintele american, Donald Trump, s-au întâlnit. Se pare că Nadella a primit undă verde pentru cumpărarea TikTok de către Microsoft.

Citeste si: "Virusul a fost creat într-un laborator militar", susține un medic virusolog din China, fugit în SUA

Declarația controversată a lui Donald Trump

Întâlnirea a fost, cel mai probabil, una de urgenţă, determinată de ieşirea publică de ieri a preşedintelui american, care a spus presei de peste ocean că ar prefera blocarea TikTok, decât vânzarea acesteia.

După această declaraţie, Microsoft a suspendat imediat negocierile. Acum, că Donald Trump l-a liniştit pe Satya Nadella, negocierilor vor fi reluate.

Citeste si: Ea este femeia care a suferit primul transplant de față. Medicii i-au constatat decesul

Situaţia s-a precipitat vineri, când preşedintele Trump a anunţat că este iminentă blocarea TikTok în Statele Unite. Imediat a ieşit la lumină faptul că Microsoft se află în negocieri pentru cumpărarea TikTok, negocieri care aveau deja loc în secret de câteva săptămâni.

Declaraţia lui Trump de vineri a fost, cel mai probabil, o formă de presiune la adresa chinezilor, pentru a accepta condiţiile Microsoft.

Citeste si: Protest în faţa Guvernului. Elevii cer soluții pentru noul an școlar 2020-2021

O altă noutate, după întâlnirea dintre cei Nadela şi Trump, este faptul că Microsoft invită acum şi alţi investitori americani să participe la tranzacţie şi să cumpere cote minoritare ale reprezentanţei din Statele Unite a platformei chinezeşti.

Mesajul TikTok după declarația lui Trump

Şefa sucursalei americane a TikTok, Vanessa Pappas, a declarat sâmbătă că platforma intenţionează să rămână în SUA, după ce preşedintele Donald Trump a anunţat vineri că nu exclude varianta interzicerii acestei populare reţele de socializare, informează AFP.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si