Miel de Paște, în starea de urgență. Ce avem voie și ce nu

Poliția Română a răspuns pe Facebook persoanelor care doresc să își cumpere miel de Paște.

Author: I.C. joi 09 aprilie 2020 , 16:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Întrebare: Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declaraţie?

Citeste si: Cîțu, despre creșterea pensiilor: „Depinde de execuţia bugetară”

Răspuns: Da, poţi merge să-ţi cumperi produsele necesare.

Nu uita să ai la tine cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor). De asemenea, îţi recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia şi să te asiguri că agentul economic de la care iţi cumperi mâncarea este autorizat şi respectă toate condiţiile igienico- sanitare impuse de instituţiile cu atribuţii în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) şi nu uita să ceri documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă, factură.

Citeste si: Ai prea mult timp liber în această perioadă? Amazonienii te învață cum să profiți de el!

Întrebare: Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă?

Răspuns: Da, poate veni, dar reaminteşte-i să deţină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanţelor militare şi să-ţi aducă documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă, factură.

Întrebare: Mai vin comercianţii cu turmele de miei la intrarea în oraş?

Citeste si: Ministrul Sănătății a emis un nou ordin privind managementul după decesul pacienților infectați cu noul conoravirus

Răspuns: Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Aşa că asigură-te că îţi procuri produse numai din locurile autorizate”, se arată pe pagina de Facebook a Poliției Române.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si