Mii de asistenţi medicali din toata tara protestează. Programul de lucru este intrerupt

Aproximativ 150 de asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov, de la Maternitate şi de la Spitalul de Boli Infecţioase, afiliaţi sindicatului Sanitas, protestează, miercuri dimineaţă, nemulţumiţi de inechităţile salariale din sistemul de sănătate, fiind asigurată o treime din activitate. În celelalte spitale activitatea se desfăşoară normal. ##VIDEO29710##

Editor: Viorela Precupas Wednesday 19 October 2016 , 08:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE  Peste 3.000 de cadre medicale de la 20 de spitale din municipiul Cluj-Napoca, afiliate Sindicatului Sanitas, participă, miercuri dimineaţă, la o grevă de avertisment, programul de lucru fiind întrerupt până la ora 10.00.

”În judeţul Cluj participă la greva de avertisment aproximativ 3.000 de cadre medicale.

Este întrerupt programul de lucru până la ora 10.00”, a declarat pentru News.ro preşedintele Sanitas Cluj, Ştefan Roman.

Asistenţi medicali din toate spitalele din ţară sunt în grevă de avertisment, miercuri, timp de două ore, internările şi operaţiile care nu sunt urgente fiind amânate până la ora 10.00, a declarat pentru News.ro prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

El a spus că singura scandare în timpul grevei de avertisment va fi”grevă generală”, care este programată să aibă loc în 31 octombrie, aproape 69.000 de sindicalişti ai Federaţiei Sanitas exprimându-şi acordul pentru această formă de protest.

Sindicatul Sanitas cere introducerea în Ordonanţa 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ- 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică- 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe, aproximativ 1.500 de persoane.

"De asemenea, Sanitas mai solicită reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei, între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, ambele categorii având

aceeaşi profesie, având aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii', declara, marţi, Marius Sepi.

Federaţia a cerut şi reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei, între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din aststenţa socială pe grila din sistemul neclinic.

"Dar cea mai stringentă solicitare vizează acceptarea plăţii sporurilor la nivelul anului 2016, şi nu 2009, pentru personalul care are acest drept. Cerem adoptarea de urgenţă a revendicărilor noastre, altfel în 31 octombrie va fi grevă generală în sănătate. În plus, susţinem orice acţiune a pacienţilor care atenţionează cu privire la lipsa medicamentelor", mai spunea vicepreşedintele Sanitas.

UPDATE Greva si la spitalul CFR Galati. Medicii, asistentele şi personalul Tesa vor aceleaşi salarii ca la spitalele de urgenta

Protestul asistenţilor medicali de la cele trei spitale braşovene se va desfăşura între orele 8.00 şi 10.00, cum de altfel au anunţat deja reprezentanţii Sanitas.

La Braşov este grevă de avertisment în trei spitale, la Judeţean, Maternitate şi Boli Infecţioase, dar este asigurată o treime din activitate astfel că pacienţii sunt îngrijiţi. În restul spitalelor activitatea nu este întreruptă. Protestează atât membrii Sanitas, dar şi angajaţi neafiliaţi la sindicat deoarece cu toţii sunt nemulţumiţi de inechităţile din sistem. Vrem să tragem un semnal de alarmă, să se ştie că suntem nemulţumiţi “, a spus Paul Negoescu, liderul Sanitas Braşov.

Marius Sepi, vicepreşedintele Sanitas, declara pentru News.ro că asistenţii medicali vor fi, miercuri, timp de două ore, între 8.00 şi 10.00, în grevă de avertisment, iar pentru greva generală din 31 octombrie au fost deja adunate 68.700 de semnături.

Sindicatul Sanitas cere introducerea în Ordonanţa 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ- 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică- 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe, aproximativ 1.500 de persoane.

"De asemenea, Sanitas mai solicită reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei, între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeaşi profesie, având aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii', mai spunea Sepi.

Federaţia a cerut şi reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei, între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din aststenţa socială pe grila din sistemul neclinic.

"Dar cea mai stringentă solicitare vizează acceptarea plăţii sporurilor la nivelul anului 2016, şi nu 2009, pentru personalul care are acest drept. Cerem adoptarea de urgenţă a revendicărilor noastre, altfel în 31 octombrie va fi grevă generală în sănătate. În plus, susţinem orice acţiune a pacienţilor care atenţionează cu privire la lipsa medicamentelor", a adăugat vicepreşedintele Sanitas.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Acatistul Sfinților Constantin și Elena. Cei care au necazuri mari și credincioșii care... Acatistul Sfinților Constantin și Elena. Cei care au necazuri mari și credincioșii care vor să aibă o căsnicie puternică trebuie să îl citească pe 21 mai
kfetele.ro
Se dau bani de la stat pentru plata chiriei, a cresei sau a gradinitei, fara acte sau... Se dau bani de la stat pentru plata chiriei, a cresei sau a gradinitei, fara acte sau garantii. Cum se intra in posesia lor
spotmedia.ro
Un parazit transmis de pisici face oamenii mai atrăgători Un parazit transmis de pisici face oamenii mai atrăgători
spotmedia.ro
A primit din greșeală 358.000 de dolari de la stat şi i-a pierdut pe toţi la cazinouri... A primit din greșeală 358.000 de dolari de la stat şi i-a pierdut pe toţi la cazinouri online
b1.ro
Ungaria a scos soldații la granița cu România! Ungaria a scos soldații la granița cu România!
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Zelenski își bate joc de Putin. Ca și Germania nazistă, a început să inventeze arme-minune Zelenski își bate joc de Putin. Ca și Germania nazistă, a început să inventeze arme-minune
doctorulzilei.net
Variola maimuței se extinde cu repeziciune în Europa. Să ne așteptăm la o nouă... Variola maimuței se extinde cu repeziciune în Europa. Să ne așteptăm la o nouă pandemie? Variola maimuță: Ce este acest nou virus și cât de grav este?
romaniatv.ro
ULTIMA ORĂ, s-a dat alarma in Europa! Arde Cernobîlul, imagini şocante VIDEO ULTIMA ORĂ, s-a dat alarma in Europa! Arde Cernobîlul, imagini şocante VIDEO
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si