Mii de oameni s-au adunat la Catedrala Mitropolitana din Iasi, la scoaterea raclei cu moastele Sfintei Cuvioasei Parascheva

A fost nebunie la Iasi! Pelerinajul inchinat Sfintei Parascheva a debutat cu mii de oameni adunati la catedrala Mitropolitana. Oamenii aproape ca s-au calcat in picioare pentru un loc in fata, desi este vorba de un lacas sfant.

Webeditor: A.C. Author: Stirile Kanal D marți 10 octombrie 2017 , 13:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sa fii credincios, este una! Dar sa fii pelerin, zilele acestea, la Iasi, este cu totul altceva. Cei care au venit aseara la procesiunea care da startul sarbatorii Sfintei Parascheva, au trecut printr-o adevarata proba de rezistenta.

A fost puhoi de oameni la catedrala.

Cand racla Sfintei a fost scoasa din biserica, multimea s-a impins si a fortat iesirea, mai ceva ca la un incendiu devastator.

Afara, sub cerul liber, procesiunea i-a purtat pe credinciosi pe un drum mai lung, astfel ca aproape toata lumea a putut sa simta solemnitatea slujbei.

Dupa procesiune, racla a fost depusa pe esplanada din fata catedralei Mitropolitane, iar primul care s-a rugat au fost arhiepiscopul de Iasi, Calinic Botosaneanul.

Insa vechile obiceiuri ale pelerinilor nu se uita usor, iar credinciosii stiu foarte bine ca pentru un loc "in primul rand", imediat dupa membrii clerului, sacrificiul este pe masura. Doamna aceasta, spre exemplu, care a fost printre primele de la racla, a fost foarte deranjata ca nu a putut sa se bucure de slujba chiar de la capataiul Sfintei, laolalta cu prelatii.

Cand s-au ivit zorii, la Iasi au "poposit" si pelerinii ajunsi de langa Bucuresti, din Voluntari. Au venit cu miile, imbarcati in 150 de autocare. Este deja o traditie sa vina in fiecare an in grup organizat. Insa anul acesta, credinciosii s-au comportat ca niste veritabile vedete, mai putin ca enoriasi veniti la rugaciune!

Pana acum, peste 6 mii de pelerini si-au ocupat deja locul la randul format pentru a ajunge in fata moastelor Sfintei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si