"Pentru unitatile de invatamant in care se organizeaza sectii de votare pentru alegerile de duminica, inspectoratele scolare judetene, respectiv ISMB, pot decide suspendarea cursurilor pentru maine, 9 decembrie, si luni, 12 decembrie. Important de stiut: decizia se ia in consultare cu Birourile Electorale Judetene/ al Municipiului Bucuresti", precizeaza Amarandei, potrivit News.ro.

Recuperarea cursurilor este stabilita de fiecare unitate de invatmamant in parte, potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Educatiei.

"In ceea ce priveste recuperarea cursurilor, asa cum prevede articolul 9 din Regulamentul de Organizare si Functionare a Unitatilor din Invatamantul Preuniversitar, consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant vor decide asupra modalitatii de parcurgere a programei scolare", a precizat purtatorul de cuvant.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cursurile vor fi suspendate in Capitala vineri de la ora 12 si luni, de dimineata pana la pranz, pentru pregatirea claselor in vederea alegerilor parlamentare si dupa scrutinul din 11 decembrie, in 300 de unitati de invatamant, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

Citeste si: Prima tara din lume care renunta la materii. In scolile din Finlanda nu vor mai exista ore de matematica, istorie sau geografie! Ce vor invata elevii

"In Capitala sunt 119 unitati de invatamant in care procesul didactic se desfasoara normal atat vineri, cat si luni. Cursurile vor fi suspendate partial, adica, vineri, dupa ora 12 si luni pana la ora 10.00 in anumite scoli si ora 12.00 in altele, in aproximativ 300 de unitati de invatamant din Bucuresti, respectiv scoli si gradinite", a explicat profesorul Marian Banu.

Potrivit datelor transmise de unitatile de invatamant, vineri, cursurile se desfasoara normal in 210 unitati de invatamant.

"Vineri, in jumatate din cele 420 de unitati de invatamant, respectiv 210, cursurile se desfasoara normal, in celelalte scoli orele se vor opri dupa 12.00, cand va incepe pregatirea claselor sau a salilor de sport pentru scrutinul de duminica. Luni, situatia este putin diferita, si anume, in unele scoli cursurile vor fi reluate la ora 10.00, iar in altele la ora 12.00. Vorbim cam de aproximativ 200 de unitati de invatamant in care cursurile vor incepe mai tarziu decat programul obisnuit", a mai spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si