Ministerul Finantelor vrea sa atraga economiile romanilor printr-o emisiune speciala de titluri de stat. Dobanda este mai mare ca la banci si neimpozabila

Ministerul Finantelor va lansa o emisiune de obligatiuni in lei pentru populatie, cu o valoare estimativa la 100 de milioane de lei. Dobanda oferita de stat este neimpozabila si mai mare decat la banci. Totodata, cei care cumpara titluri de stat pot castiga premii de cate 1.000 de lei.

A.C., vineri 08 iulie 2016 , 16:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Ministerul Finantelor Publice marcheaza Centenarul Unirii printr-o emisiune speciala de titluri de stat care va avea scadenta în anul 2018, la 100 de ani de la Marea Unire. Orice persoana fizica, de peste 18 ani, poate participa la aceasta emisiune jubiliara prin cumpararea de titluri de stat cu o valoare nominala de 100 de lei“, se arata într-un comunicat al Ministerului.

Titlurile de stat vor putea fi cumparate din 11 iulie pana pe 29, aloarea nominala fiind de 100 de lei, scadenta la doi ani, iar dobânda de 2,15% pe an, a anuntat joi ministrul de resort, Anca Dragu.

Pot deveni investitori toate persoanele fizice rezidente si nerezidente în vârsta de peste 18 ani. Cei interesati pot cumpara maximum 1.000 de titluri de stat. Acestea pot fi achizitionate, fara costuri, de la cele patru banci intermediare: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania.

În procesul de subscriere, cumparatorii titlurilor de stat pot opta între a deschide un cont bancar, oferi datele contului bancar personal sau pot subscrie cu numerar.

Dupa închiderea perioadei de subscriptie, Ministerul Finantelor Publice va stabili suma care urmeaza a fi contractata, aceasta putând fi mai mare, egala sau mai mica decât cea anuntata initial, de 100 milioane de lei, în functie de volumul de titluri de stat subscrise.

Titlurile de stat vor fi admise si, ulterior, tranzactionate pe Bursa de Valori Bucuresti. Detinatorii titlurilor de stat le pot tranzactiona la preturile cotate în mod transparent la BVB.

Pretul titlurilor de stat poate fluctua pe bursa, în functie de conditiile de piata, valoarea acestora putând fi mai mare, egala sau mai mica decât cea nominala de 100 lei.

La scadenta va fi organizata o loterie aniversara cu 100 de premii în valoarea de câte 1.000 de lei. Un investitor poate câstiga un singur premiu, indiferent de numarul de titluri detinute.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si