Ministerul Transporturilor ar putea rezilia contractul cu constructorii tronsonuui Suplacu de Barcău - Borş

Nemulţumit de mobilizarea constructorilor pe tronsonul Suplacu de Barcău – Borş din Autostrada Transilvania, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, nu exclude varianta rezilierii contractului câştigat în urmă cu aproximativ un an şi jumătate de asocierea Corsan Corviam Construccion Spania, Consinit-Road Consulting şi Via Design. Stadiul de execuţie este 0%, spune ministrul.

Editor: Viorela Precupas duminică 04 septembrie 2016 , 13:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministerul Transporturilor (MT) a constatat neîndeplinirea atribuţiilor contractuale de către constructor în privinţa Autostrăzii Transilvania, Secţiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borş.

Astfel, ministrul a solicitat prezenţa la Bucureşti a conducerii companiei spaniole, responsabilă de construcţia secţiunii de 60 de kilometri, pentru a decide viitorul proiectului, informează ministerul de resort.Asocierea Corsan Corviam Construccion Spania, Consinit-Road Consulting şi Via Design a câştigat licitaţia în urmă cu aproximativ un an şi jumătate. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a emis Ordinul de Începere pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor în luna iunie 2015.

Cu toate acestea, ultima variantă a proiectului tehnic a fost transmisă pentru avizare la CNADNR cu întârziere, la începutul lunii august 2016.

”În prezent, constructorul nu are niciun impediment pentru efectuarea lucrărilor. Mai mult decât atât, CNADNR a acordat avansul aferent acestui proiect, iar antreprenorul a promis mobilizarea, lucru care nu s-a întâmplat. Stadiul de execuţie pe acest contract este în continuare 0%”, se precizează într-un comunicat de presă remis News.ro.

Ministrul Transporturilor consideră că un astfel de parteneriat nu poate continua în aceste condiţii. „Dacă până în data de 15 septembrie, constructorul nu va demara lucrările la capacitate optimă, nu eliminăm varianta rezilierii pentru că ne dorim ca acest proiect să progreseze”, a subliniat ministrul Sorin Buşe.

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor, a declarat în luna iulie, într-un interviu acordat News.ro,
că tronsonul Suplacu de Barcău – Borş, lung de 60 de kilometri şi parte din A3, are şanse serioase de a fi terminat în următorul an şi jumătate. Pe acest sector, unde a lucrat firma americană Bechtel, lucrările sunt finalizate în proporţie de peste 50%.

Potrivit lui Homor, tot pe autostrada Transilvania ar putea fi deschise, până la finalul anului viitor, tronsoanele Nădăşelu- Mihăieşti, de 16,8 km, şi Gilău-Nădăşelu, 8,7 km, ultimul fiind în stadiu avansat de realizare. Pentru segmentul Nădăşelu- Mihăieşti, partea de proiectare va începe în acest an.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si