Ministrul Educatiei, despre scoala facuta acasa: "Nu stiu foarte bine cum functioneaza acest sistem in Romania". La ce riscuri se supun cei care aleg acest tip de educatie pentru copiii lor

Minsitrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat ca scoala facuta acasa are atat aspecte pozitive, cat si negative, pe care parintii si le asuma atunci cand aleg acest tip de educatie pentru copiii lor. Declaratiile ministrului au aparut dupa ce artista Dana Nalbaru si sotul ei, Dragos Bucur, au anuntat ca si-au retras fetita de la scoala si vor opta pentru educatia acasa. Delaratia celor doi au atras un val de reactii diferite.

Editor: Alexandra Chiric sâmbătă 17 septembrie 2016 , 11:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Nu stiu foarte bine cum functioneaza acest sistem in Romania in momentul de fata (sistemul de scoala acasa), stiu ca a inceput mai demult. Am avut cateva discutii cu persoane care doreau sa foloseasca sistemul pentru copii si m-au intrebat inainte de a fi ministru. Ar trebui sa ma interesez si sa vad nu numai teoriile despre homeschooling, ci si functionarea lor exacta in Romania si cadrul legislativ in care functioneaza.

Cu siguranta ca exista aspecte pozitive, dar exista si anumite riscuri pe care ti le asumi ca parinte. Aspectele pozitive sunt evidente, pentru ca exista o anumita libertatea de a alege subiecte, educatorii pe care vrei sa ii ai, cu cine faci anumite activitati care sunt agreate de catre copilul tau", a afirmat ministrul, potrivit Agerpres.

Totodata, Mircea Dumitru, a precizat ca educatia facuta acasa prezinta si cateva riscuri, deoarece in Romania nu exista o legislatie clara referitoare la acest tip de sistem.

"Riscul este ca atata timp cat in Romania nu exista o legislatie foarte clara care sa iti dovedeasca o ruta de trecere, de acces din homeschooling in sistemul public formal de scoala, care sunt conditiile de a accede din homeschooling in gimnaziu, liceu si mai departe

in universitate, poti sa fii in situatia ca odata ce ai terminat patru sau opt clase in sistemul de scolarizare acasa sa nu poti sa te intorci inapoi in sistemul public, adica sa ai dificultati pentru ca nu ai o diploma care este acreditata, nu ai un numar de credite, un numar de ore", a adaugat acesta.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si