Elevii din mai multe județe din țară s-au ținut de cuvânt și au protestat azi în jurul orei 10, în fața Ministerului Educației. Aceștia își doresc să le fie respectat dreptul, respectiv accesul la transport gratuit.

Ministrul Educației, acuzat de elevi că nu cunoaște legea

Ei au făcut public și numărul real al copiilor care nu beneficiază de transport gratuit. Datele sunt îngrijorătoare, însă chiar și așa ministrul Educației, Ligia Deca încă nu a rezolvat situația, conform spuselor tinerilor protestatari.

”De data aceasta, doamna ministru ne-a primit la discuții. Am întrebat-o de ce a declarat că sunt 30.000 de elevi fără transport, când de fapt sunt peste 82.000 de elevi care sunt nevoiți să plătească din propriul buzunar. Mai mult, dumneaei a spus că sunt doar 14 județe cu probleme în țară. În realitate sunt peste 30 județe în care elevilor le este încălcat dreptul la transport gratuit, respectiv dreptul la educație. Doamna ministru nu cunoaște propria lege și nu o interesează situația din județe! Sumele forfetare se acordă doar în cazul în care într-o localitate nu există serviciu de transport public. Faptul că va acorda sume forfetare de la 1 februarie, unde nu s-au încheiat contracte cu operatorii de transport, este o minciună! Legea nu prevede asta!”, a spus Lorena Drăgușin, o tânără care face parte din Asociația Elevilor din Constanța.

Protest elevi transport gratuit

Ligia Deca a stat de vorbă cu elevii, în privința transportului gratuit.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Citește și: Ce indemnizație se majorează din septembrie 2024 prin noua lege a pensiilor

Când se va rezolva problema transportului pentru elevii din țară?

După discuția purtată joi, elevii au luat decizia de a solicita revocarea Hotărârii de Guvern 1337, hotărâre ilegală, care blochează gratuitatea elevilor la transport.

”Doamna ministru nu vrea să rezolve problema. Este depășită de situație. Avem nevoie de un ministru competent care să cunoască legea”, au mai spus tinerii.

Protest elevi transport gratuit

Imagine reprezentativă pentru mijlocul de transport pentru elevi.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Protest uriaș în centrul Capitalei. Undă verde pentru tractoare și capete de TIR în Piața Constituției!

Și pe data de 8 ianuarie elevii au protestat. Atunci, ei au primit garanții că situația se va rezolva curând, însă realitatea arată altceva. Ligia Deca a declarat la începutul anului că toți cei care plătesc abonamente le vor avea, potrivit hotărârii de Guvern adoptate în 29 decembrie, decontate în luna februarie pentru că există un termen legal până la care consiliile județene trebuie să avizeze la ANRSC acest cuantum al sumei forfetare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si