Este oficial. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a semnat ordinul privind vacanța elevilor până în 8 noiembrie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a semnat, vineri, ordinul prin care preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal de stat vor fi în vacanţă în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie.

Author: Razvan Ilie vineri 22 octombrie 2021 , 20:35

FOTO: Inquam Photos - Ilona Andrei

[Sursa foto: Inquam Photos - Ilona Andrei]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a emis vineri ordinul privind vacanța forțată a elevilor, din motive legate de răspândirea accelerată a COVID-19.

Elevii vor fi liberi două săptămâni începând de luni, 25 octombrie.

Citeste si: Raed Arafat: "Suntem într-o situație de dezastru" (VIDEO)

Vacanța elevilor. Ce spune Ordinul Ministerului Educației

"Prin derogare de la prevederile Ordinul ministrului Educaţiei nr. 3.243 din 5 februarie 2021, privind structura anului şcolar 2021- 2022, publicat în Monitorul Oficial al României partea I nr. 156 din 16 februarie 2021, în perioada 25 octombrie- 5 noiembrie 2021, preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal de stat sunt în vacanţă", prevede ordinul ministrului Educației.

Guvernul a abilitat vineri Ministerul Educaţiei, prin hotărârea de modificare a HG privind starea de alertă, să emită ordinul privind acordarea unei vacanţe de 14 zile în tot sistemul şcolar începând de luni.

Guvernul a abilitat vineri Ministerul Educaţiei, prin hotărârea de modificare a HG privind starea de alertă, să emită ordinul privind acordarea unei vacanţe de 14 zile în tot sistemul şcolar începând de luni.

[Sursa foto: Guvernul Romaniei]

"S-a abilitat Ministerul Educaţiei să emită ordinul pentru introducerea vacanţei de 14 zile în tot sistemul şcolar, aici vorbim inclusiv de afterschool-uri care sunt menţionate în Hotărârea de Guvern. Creşele sunt singurele care vor rămâne deschise", a declarat şeful DSU, Raed Arafat, la Palatul Victoria, după şedinţa Executivului. 

Toate școlile intră în vacanță, nu doar cele de stat

Ministrul Sorin Cîmpeanu a revenit cu precizări și a prezentat ca „semnat și trimis la Monitorul Oficial” un text de ordin prin care doar școlile de stat intră în vacanță forțată timp de două săptămâni, cele private nefiind reglementate de acest ordin, ci direct prin Hotărârea nr 91 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

În esență, școlile de stat sunt trimise în vacanță prin Ordinul de ministru al Educației nr 5.490, iar cele private, prin Hotărârea CNSU nr 91.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si