“Eu sunt de acord ca salariul minim trebuie sa ajunga undeva la 2.100 de lei brut, dar a face acest lucru intr-un singur pas este nerealist. Avem nevoie de o perioada, de patru ani probabil, pentru a ajunge la un asemenea tip de salariu. Asta inseamna o crestere anuala cu aproximativ 200 de lei. La 1 ianuarie 2017 ar trebui sa avem 1.450 de lei salariu brut minim garantat in plata”, a explicat Hossu, citat de Agerpres.

Bogdan Hossu avertizeaza ca o comisie de experti ar trebui sa evilueze studiul de impact privind evolutia salariului minim.

“Atrag atentia ca o lucrare serioasa trebuie sa fie facuta cu experti independenti si recomand sa se ia, in primul rand, de la Institutul Ministerului Muncii care este institutie specializata, precum si de la Academia Romana, de la Institutul de Economie Nationala sau de la Institutul de Cercetare a Calitatii Pietei, ori de la Universitate. Adica persoane care sa nu fie marcate usor de o anumita apartenenta", a declarat Bogdan Hossu.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Membrii grupului de lucru constituit la nivelul Ministerului Muncii a stabilit pe 11 august ca o comisie compusa din 10 experti sa realizeze un mecanism de ajustare a salariului minim.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si