Ministrul Muncii: "Vă asigur că vor creşte pensiile"

Veste bună pentru pensionari. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a dat asigurări că pensiile vor creşte, precizând însă că Guvernul vrea să aibă o abordare responsabilă.

Author: Andreea Stoica miercuri 22 iulie 2020 , 08:12

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Violeta Alexandru a afirmat, însă, că va exista o evaluare făcută la nivelul Ministerului Finanţelor, iar când această evaluare va fi gata, se va comunica exact care este situaţia.

Întrebată la B1 TV, marţi seară, dacă vor creşte pensiile, ministrul Muncii a declarat că foarte curând va avea un răspuns pe această temă.

Citeste si: Ciolacu cere majorarea pensiilor și alocațiilor, după summit-ul de la Bruxelles

”Un răspuns clar pe această temă va veni foarte curând, când Ministerul Finanţelor va încheia bilanţul cheltuielilor, respectiv situaţia încasărilor după această perioadă de pandemie. Am avut mai multe discuţii cu colegii mei. Dorinţa noastră este să nu alimentăm, prin eu ştiu ce cifre sau păreri, sau dorinţe, că dorinţă avem, vă asigur de acest lucru, să nu alimentăm o dezbatere. Colegul meu, domnul ministru al Finanţelor, are poza cu schimbările care apar de la o zi, la alta, de la o săptămână, la alta, a încasărilor la buget şi a posibilităţii pe care bugetul o are după

această perioadă grea. Am comunicat constant situaţia plăţilor pentru şomaj tehnic, pentru că eu sunt un minister care face foarte multe plăţi din bani publici. Ştie care este starea economiei, vede încasările, este sursa autorizată să ne spună care este poza în acest moment a posibilităţilor bugetare”, a declarat Violeta Alexandru.

Guvernul vrea să aibă o abordare responsabilă

Violeta Alexandru a mai spus că Guvernul vrea să aibă o abordare responsabilă.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru

Citeste si: Noi probleme pentru angajații români. Contribuțiile la pensii sunt în pericol

”Vă asigur că vor creşte pensiile. În momentul în care această evaluare va fi gata, vom avea o comunicare în care vom arăta care este situaţia, o situaţie pe care n-au creat-o Florin Cîţu, Violeta Alexandru sau Ludovic Orban, o situaţie generată de tot ce s-a întâmplat în aceste luni. Vrem să avem o abordare responsabilă, acesta este cuvântul în sensul în care, din punctul meu de vedere şi dacă nu aveam această convingere când am intrat pe uşa Ministerului Muncii, o am acum după aceste luni de activitate, este uşor să păcăleşti şi să dai speranţe, şi să spui Alexandru îşi doreşte să crească pensiile cu 60%, pentru că iau contact cu pensionarii şi văd cât de greu le este să îşi acopere medicamentele. După o vârstă, ai mai multe cheltuieli decât când eşti mai tânăr. Nu aşa trebuie gestionată această ţară, cu promisiuni. Dacă PSD voia să crească (pensiile- n.r.) cu 40%, o făcea imediat”, a mai declarat Alexandru.

Citeste si: Bărbatul cu cea mai mare pensie din România va primi și mai mulți bani! Gheorghe Bălășoiu a învins statul în instanță! Despre ce sumă fabuloasă este vorba? EXCLUSIV


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si