Ministrul Muncii: Va fi o creştere a salariului minim

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că Guvernul nu va decide în cursul acestei săptămâni, ci săptămâna viitoare asupra valorii salariului minim pe economie, dând asigurări că "va fi o creştere" a valorii salariului minim şi spunând că există trei "scenarii” care sunt luate în calcul.

K.B., miercuri 20 noiembrie 2019 , 18:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Decizia finală nu se ia în această săptămână, avem o întâlnire marţi cu Consiliul Naţional Tripartit, iar consultările mele continuă pe parcursul săptămânii viitoare. Nu punem partenerii sociali în faţa unei decizii şi îi rugăm să ia act, ci ne prezentăm în faţa domniilor lor cu cel puţin trei scenarii, explicând avantajele şi dezavantajele sub aspectul impactului bugetar, sub aspectul evoluţiei pieţei muncii, astfel încât să luăm împreună cea mai bună decizie”, a declarat ministrul Muncii, miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Au apărut rezultatele oaselor găsite în apropierea casei lui Dincă

Citeste si: Elev de 14 ani din Constanța, înjunghiat de un coleg în picior

Aceasta a afirmat că după consultări cu cei interesaţi guvernul va face o "comunicare publică” pe subiectul salariului minim săptămâna viitoare.

Citeste si: Soțul Laurei, tânăra mamă găsită moartă în casă lângă fiica ei, mesaj dureros: "Cu sufletul cernit de durere şi cu ochii plini de lacrimi, mă..."

"Va fi o creştere, acum lucrăm la scenariile care să arate care este cuantumul acestei creşteri. Va fi cu siguranţă o creştere, dar scenariile pe care lucrăm ne arată diferite tipuri de creşteri”, a precizat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii nu a avansat un procent cu care ar urma să fie majorat salariul minim, spunând că după consultări cu partenerii afectaţi de această decizie va fi anunţat, marţi, rezultatul discuţiilor.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si