Vineri, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat înainte de vizita la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon din Capitală, că ancheta în cazul morților suspecte se află abia la început. 

Alexandru Rafila: ,,Abia acum a început această investigaţie''

De asemenea, acesta a precizat că va sta de vorbă cu echipa de control, dar și cu managementul unității medicale pentru că vrea să ştie exact cum se desfăşoară activitatea în secţia ATI şi dacă sunt elemente care pot să pună sub îndoială calitatea actului medical, potrivit Realitatea.net.

Citește și: VIDEO- Douăzeci de pacienți ar fi încetat din viață la spitalul Sf. Pantelimon, din Capitală! Ministerul Sănătății se implică în verificarea acuzațiilor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

[Sursa foto: Facebook-Alexandru Rafila]

”Abia acum a început această investigaţie, lăsaţi-ne să ne facem treaba. Vreţi nişte rezultate credibile, nu care să fie discutabile, şi noi vrem acelaşi lucru. Lucrăm cât putem de repede, nu vreau să ne facem angajamente, prefer să vă dau informaţii”, a spus ministrul înainte de vizita la spital. 

Ce precizări a mai făcut Alexandru Rafila?

Ministrul Sănătății a precizat că va sta de vorbă cu echipa de control, cu managementul spitalului.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

Citește și: Ce este noradrenalina, substanţa pe care pacienţii de la spitalul Sfântul Pantelimon n-ar mai fi primit-o în doză suficientă?

Ilustra'ie foto spital

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vizită la Spitalul Sf. Pantelimon

[Sursa foto: istock]

”Vreau să ştiu exact cum se desfăşoară activitatea în această secţie de terapie intensivă şi dacă sunt elemente care pot să pună sub îndoială calitatea actului medical. O să mă duc împreună cu doamna preşedintă a Colegiului Medicilor din Bucureşti, pentru că dânsa împreună cu mine are două tipuri de responsabilităţi”, a

precizat Rafila. 

”Avem o responsabilitate, prima, pentru pacienţi şi să fie clară chestiunea asta. Noi răspundem pentru calitatea îngrijirilor şi pentru siguranţa pacienţilor. Şi cea de-a doua, care este la fel de importantă(..) este legată de prestigiul profesional şi de siguranţa exercitării profesiei de către medici.

Lucrul ăsta este foarte important pentru că, pe baza apărării prestigiului profesional şi pe baza încrederii pe care oamenii o au în medici, şi satisfacţia pacienţilor şi siguranţa serviciilor se echilibrează. Cele două nu pot funcţiona unul fără celălalt. Nici medicii inu pot lucra cum trebuie fără încrederea pacienţilor şi nici pacienţii nu pot primi servicii de bună calitate dacă nu au încredere în medici. Trebuie să înţelegem că nu discutăm despre tabere opuse, medici şi pacienţi ci despre medici şi pacienţi care împreună pot să dea coerenţă actului medical”, a mai declarat ministrul Sănătăţii. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si