Ministrul Sănătăţii: Avem 1.250 de paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid şi mergem spre 1.500

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Iaşi, că în prezent în România există 1.250 de paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid-19 şi că acest număr va creşte, el amintind că la începutul pandemiei existau doar 740 de paturi la ATI.

Author: Mircea Pop duminică 01 noiembrie 2020 , 20:20

Ministrul Sănătăţii: Avem 1.250 de paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid şi mergem spre 1.500
Ministrul Sănătăţii: Avem 1.250 de paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid şi mergem spre 1.500
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Am plecat în luna martie cu 740 de paturi pe suport Covid complet dotate. Suntem la 1.250 în acest moment, iar după extindere mergem spre 1.500. 

Avem cu 75 la sută mai mult decât am avut iniţial, la finele anului vom avea încă 17 la sută, iar în februarie vom fi la 146 la sută ca şi dotări, asta însemnând ventilatoare, injectomate şi monitoare”, a spus ministrul Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, după o întâlnire cu şefii de spitale din municipiu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că ”a fost un an de modernizare forţată, impusă de situaţie, dar în acelaşi timp şi un an în care ar trebui să mergem spre normalizare”.

Ministrul a vorbit și despre situația de la Iași

În ceea ce priveşte situaţia paturilor de Terapie Intensivă din judeţul Iaşi, ministrul Nelu Tătaru a afirmat că va creşte capacitatea la peste o sută, el declarând

că luni vor fi puse în funcţiune primele şase paturi de terapie intensivă la spitalul mobil de la Leţcani.

Citeste si: Județul în care cazurile de coronavirus au explodat: Trece peste 5 ca incidență a infectărilor

”La spitalul mobil, mâine (luni – n.r.), odată cu suplimentarea buteliilor de oxigen se va începe progresiv cu şase paturi de Terapie Intensivă, mergând ulterior către 24. În maxim două săptămâni vom rezolva toate problemele, iar spitalul mobil va avea în total 48 de paturi la terapie intensivă”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

El a mai afirmat că la nivel naţional există în unele zone o creştere a numărului de pacienţi cu Covid care ajung la Terapie Intensivă.

Citeste si: Mesajul Guvernului pentru românii din diaspora care vor să vină acasă de Crăciun

”În special Bucureştiul se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri la Terapie Intensivă”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

..


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si