Ioana Mihăilă: „Măsurile care se aplică de la 1 august au legătură strictă cu incidenţa...”

Ministrul Sănătății a făcut noi precizări în legătură cu măsurile care vor intra în vigoare de la 1 august 2021. Ioana Mihăilă a declarat că noile măsuri se iau în funcție de incidența cazurilor Covid.

Author: Georgiana Balaban marți 27 iulie 2021 , 19:39

ministrul sănătății măsuri 1 august 2021
Ministrul Sănătății a făcut declarații noi.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ioana Mihăilă a precizat, cu privire la măsurile care ar putea fi aplicate de la 1 august, că acestea vor avea loc cu incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19.

Dacă incidența va crește peste 2 la mie, atunci se va reveni la restricţiile din 1 iulie, iar dacă aceasta creşte peste 3 la mie, atunci se revine la măsurile din 1 iunie. „Trebuie să înţelegem că orice fel de relaxare este condiţionată de testare sau vaccinare şi, evident, de purtarea măştii, dacă vorbim de spaţiile închise”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Citeste si: Ce spune Ministrul Educației despre introducerea concursului de admitere în liceu? Când va fi implementat în școli?

Citeste si: VIDEO| Două decese provocate de mutația Delta a virusului Sars-Cov-2, în România

Ce a transmis Ministrul Sănătății- Ioana Mihăilă

ministrul sănătății măsuri 1 august 2021
Ioana Mihăilă - declarații.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ministrul Sănătății: „Şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă”

„Măsurile care se aplică de la 1 august, spre deosebire de ce s-a întâmplat până acum, au legătură strictă cu incidenţa, în sensul că dacă incidenţa creşte peste 2 la mie, se revine la măsurile din 1 iulie, iar dacă creşte peste 3 la mie, se revine la măsurile din 1 iunie. Acesta este principiul general şi trebuie să înţelegem că orice fel de relaxare este condiţionată de testare sau vaccinare şi, evident, de purtarea măştii, dacă vorbim de spaţiile închise”, a afirmat Ioana Mihăilă, chestionată după şedinţa de marţi a coaliţiei dacă a fost de acord cu măsurile de relaxare adoptate luni în CNSU.

Citeste si: Ministrul Sănătății, anunț despre restricții: „Vor fi impuse doar pentru persoanele nevaccinate”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si