Ministrul Sănătății, vești bune despre construcția de noi spitale (VIDEO)

Agenţia Naţională pentru Investiţiile în Infrastructura de Sănătate va gestiona şi va avea în portofoliu spitale care au impact teritorial major şi care se află în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat joi ministrul Ioana Mihăilă.

Author: Razvan Ilie joi 17 iunie 2021 , 19:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Sănătăţii va înființa o Agenţie naţională de investiţii în infrastructura de sănătate, pentru a veni în sprijinul unităţilor sanitare care vor să depună proiecte pentru finanţare din fonduri europene.

Ministrul Sănătății a dat detalii, într-o conferință de presă despre viitoarea Agenție, parte din proiectele de reformă pe care le propune România prin PNRR.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19. Lupta contra virusului continuă

Ministrul Sănătății: "Avem nevoie de construcția de noi spitale"

"O linie de reformă este tocmai creşterea capacităţii administrative a Ministerului Sănătăţii în vederea gestionării proiectelor de infrastructură în sănătate şi aici vorbim specific tocmai de crearea acestei Agenţii Naţionale pentru Investiţiile în Infrastructura de Sănătate. Motivul pentru care am propus această linie de reformă în PNRR este tocmai această nevoie, pe care cu toţii am identificat-o, în crearea unor noi spitale, în construcţia de fapt de noi spitale.

Agenţia va gestiona şi va avea în portofoliu spitale care au impact teritorial major şi care se află în subordinea Ministerului Sănătăţii", a declarat ministrul Ioana Mihăilă, într-o conferinţă de presă.

Ioana Mihăilă a menţionat că spitalele din subordinea autorităţilor locale vor putea cere asistenţă tehnică agenţiei pentru derularea propriilor proiecte de investiţii, această solicitare fiind "opţională, nu obligatorie".

Noi investiţii în infrastructura spitalicească

Potrivit ministrului Ioana Mihăilă, agenţia va avea şi rolul de a elabora, împreună cu alte ministere, normele care privesc calitatea mediului construit în sănătate, mai ales în infrastructura spitalicească.

"Agenţia are, de asemenea, rolul de a elabora, împreună cu alte ministere, normele care privesc calitatea mediului construit în sănătate. mai ales în infrastructura spitalicească. O a treia mare linie de reformă în PNRR este reprezentată de reforma managementului sanitar şi a resursei umane din sănătate. Aceste trei linii de reformă sunt completate cu două mari linii de investiţii. Investiţii în asistenţa prespitalicească şi mai specific în cabinetele medicilor de familie, în centrele comunitare integrate în unităţile medicale mobile, precum şi în ambulatoriile de specialitate. Investiţia numărul doi este în infrastructura spitalicească, iar această linie de investiţie are, pe lângă investiţiile în spitalele nou construite sau în corpurile noi aferente spitalelor existente, un capitol de investiţie dedicat tocmai dotării spitalelor în vederea reducerii riscului de infecţii asociate asistenţei medicale, precum şi un capitol de investiţii în secţiile de terapie intensivă nou-născuţi", a explicat ministrul Sănătății. 

În urmă cu trei luni, Ioana Mihăilă spunea că Agenţia ar urma să aibă 52 de angajaţi în primul an, după care, pe deplin funcţională, ar avea în jur de 70 de angajaţi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si