Mişcare-surpriză a Gabrielei Firea în procesul cu Denise Rifai! Ce a cerut Primarul General judecătorilor? E vorba de bani

Gabriela Firea a făcut prima mişcare în procesul pe car i l-a intantat moderatoarei Denise Rifai de la Realitatea TV.

Radu Constantin, vineri 11 ianuarie 2019 , 19:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Gabriela Firea a dat-o în judecată pe Denise Rifai, moderatoare la Realitatea TV, la sfârşitul anului trecut iar acum a făcut şi prima mutare. Primarul General al Capitalei a solicitat recalcularea taxei de timbru, cerere respinsă de magistraţii Tribunalului Bucureşti. În mod obişnuit, o astfel de cerere se face în cadrul proceselor civile atunci când reclamantul solicită o sumă mai mare de bani, ceea ce înseamnă automat o taxă judiciară de timbru mai mare. În cazul de faţă însă, nu se cunoaşte valoarea ”despăgubirilor” reclamate de Firea. De asemenea, Denise Rifai ne-a declarat cu câteva săptămâni în urmă că nu cunoaşte nici motivul pentru care Gabriela Firea a acţionat-o în instanţă, însă a sfătuit-o pe aceasta să se mai gândească.

Obiectul procesului este ”acţiune în răspundere delictuală”, iar acţiunea se încadrează într-o adevărată campanie pe care Gabriela Firea a demarat-o împotriva unor jurnalişti despre care consideră că ”au depăşit limita”. Firea este, de asemenea, parte în procesul pe care Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, l-a lansat împotriva unei publicaţii de satiră, după un articol publicat după congresul PSD. Asta chiar dacă Gabriela Firea nu mai împărtăşeşte de ceva vreme ideile lui Liviu Dragnea.

 

Anul trecut, Gabriela Firea l-a dat în judecată şi pe bloggerul Cetin pentru ”informaţii denigratoare”, cerându-i acestuia despăgubiri de 100.000 euro.

În România, taxa judiciară de timbru în procesele civile variază de la 8% în cazul despăgubirilor solicitate de până la 500 lei şi 1% pentru despăgubiri de peste 250.000 lei.

 

Te-ar putea interesa si