VIDEO| Moarte bizară într-o casă parohială

O tragedie deocamdată învăluită în mister zguduie Biserica Ortodoxă care vede sinuciderea drept un păcat uriaș. Chiar unul dintre înalții prelați - protop de Zalău - s-ar fi lepădat de zilele date de Dumnezeu, în condiții suspecte. Ce l-a făcut să recurgă la gest extrem, nimeni nu știe - anchetatorii n-au găsit în casa parohială niciun bilet de adio, dar enoriașii au o bănuială.

Author: Georgiana Balaban miercuri 02 iunie 2021 , 13:44

Moarte bizară într-o casă parohială
Moarte bizară într-o casă parohială.[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Învățămintele Sfintei Scripturi care descriu viața ca pe-un dar oferit de Hristos erau poruncă pentru părintele Lucaci- cel mai de seamă ierarh din Zalău.

De-o vreme încoace însă- protopopul părea că duce pe umeri grijile omenirii întregi. În cuvântarea la care a participat- cu 24 de ore înainte de moartea-i subită- duhovnicul arăta pierdut și abia dacă și-a ridicat privirea din pământ.

Moartea șocantă a unui preot

Moartea părintelui i-a împietrit pe enoriași. Părintele obișnuia să le spună că va sta în mijlocul lor până ce Domnul îl va chema la Ceruri, dar ceva l-a împiedicat să se țină de promisiune: aseară, clericul a fost găsit fără viață, chiar în casa parohială. Tatăl- preot și el- i-a descoperit, cu groază, trupul neînsuflețit, iar un localnic ar fi asistat- fără să știe- la ultimele zile din viața protopopului:

„O fi fost vecinul în spate și a auzit ceva gălăgie, a crezut că sunt porci sau găini, nu a coborât, până când a venit tata părintele și l-a găsit acolo în garaj. Na, spuneți și dumneavoastră, om bun așa...”, a zis un martor.

Citeste si: Paramedic acuzat că a abuzat minore

Dispariția subită a părintelui este deocamdată de neînțeles pentru o parte din apropiați mai ales că preotul avea o soție iubitoare și doi copii pe care voia să-i vadă mari. La fața locului nu s-a găsit un bilet de adio, dar enoriașii spun despre părinte că ar fi suferit- în tăcere- de o boală grea. Chinuit trupește și sufletește, duhovnicul Lucaci ar fi ales să părăsească această lume în cel mai brutal chip cu putință.

Citeste si: Vara începe furtunos

Ceilalți clerici nu știu însă ca preotul să fi avut vreo suferință.
Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sălajului, Claudia Nechita a zis: „Mi-e foarte greu să vorbesc despre părintele Cătălin la timpul trecut. A fost un om minunat care s-a dedicat slujirii preotesti din păcate, nu i-am fost duhovnic și astfel de detalii legate de viața personale eu nu le cunosc.”.

Citeste si: Actorul din „Tarzan” a decedat

Biserica este aspră cu sinucigașii- păcatul lor este de neiertat, spun dogmele creștine. Tocmai de aceea, în cazul lor, nu se țin slujbe, chiar dacă răposații au purtat- de-a lungul vieții- haină preoțească. Reprezentanții Episcopiei Sălajului spun că vor aștepta rezultatul anchetei făcute de polițiști și că abia apoi vor decide dacă vor oficia o slujbă de înmormântare.

Citeste si: In aceasta seara, de la ora 20:00, in serialul “Hercai”, Reyyan nu poate trai fara Miran!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si