Modelul danez de educatie sexuala. Maniera explicita in care copiii afla totul despre relatiile intime: „Mi-am pierdut virginitatea cu acordul parintilor”

Modelul de educatie sexuala al parintilor din Danemarca este, spre deosebire de cel romanesc, extrem de clar si sincer.

A.L., sâmbătă 04 noiembrie 2017 , 10:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Daca parintii romani se simt „pusi la colt” in momentul in care copiii intreaba cum au venit pe lume, inventand povestioare precum mitul berzei care „liveaza” pruncii, danezii adopta o maniera mult mai deschisa. Acestia din urma le explica copiilor, fara pudoare, ce este sexul si cum se nasc bebelusii, cu ajutorul unor carti cu desene foarte explicite.  

  O utilizatoare a portalului Reddit pe nume Sara, ai carei parinti au emigrat din Danemarca in Statele Unite, spune ca nu si-ar putea imagina o modalitate mai buna de a-i invata pe cei mici despre sex.  

  „Parintii mei au fost intotdeuna foarte deschisi cu mine in legatura cu acest subiect. Cand am intrebat de unde vin copiii, mi-au explicat in cel mai clinic si simplu mod posibil in care poti lamuri un copil, folosind carti cu desene in care erau explicate toate aceaste procese, de la pubertate, la sex. Ba chiar mi-au aratat, cu ajutorul unui penis din carton, cum arata organul genital masculin in toate stadiile penetrarii, de la introducerea acestuia in vagin, la ejaculare”, a povestit aceasta.

Citeste continuarea pe Adevarul.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si