Tudorel Toader ar urma sa trimita la CSM proiectul de OUG pentru modificarea legilor justitiei, conform Hotnews. Ministrul Justitiei a anuntat de curand ca a primit acceptul Comisiei de la Venetia pentru a recurge la procedura urgenta. 
 
Ministrul Justitiei a mai precizat ca actul normativ ar putea fi adoptat saptamana viitoare de Guvern. ”Am mers la Comisie cu mai multe solutii legislative prin care sa fie preluate o parte din propunerile Comisiei de la Venetia.
(...) Am avut sapte propuneri, toate au fost agreate, au fost considerate necesare pentru evitarea unor disfunctionalitati. Care e actul normativ prin care putem corecta legile justitiei? Ordonanta de Urgenta! Comisia de la Venetia nu e deschisa la OUG, dar se refera la cele care au rolul de a ocoli procedura parlamentara constitutionala. In cazul acesta, este vorba despre preîntampinarea unor efecte mai putin dorite, efecte care pot sa rezulte din aplicarea celor trei legi. Asta este justificarea. Dansii au agreat de comun acord, au exprimat agrementul pentru adoptarea unei OUG in sensul celor discutate si le-am spus ca voi spune public",
a afirmat Toader la un post TV. 
 
Tudorel Toader mai spune ca va trimite draftul actului normativ la Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM), pentru aviz . "Voi face un apel la CSM sa dea un aviz cat se poate de repede ca saptamana viitoare sa poata fi adoptata ordonanta de urgenta".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si