Ministerul Educaţiei va cumpăra 74.000 de laptopuri, pentru elevi

Monica Anisie a anunțat că Ministerul Educaţiei va cumpăra 74.000 de laptopuri pentru elevii care, din toamnă, sunt la licee. Autoritățile se pregătesc pentru un scenariu sumbru în care copiii vor fi nevoiți să studieze de acasă.

Georgiana Balaban, joi 06 august 2020 , 07:25

monica anisie laptop elevi
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Educaţiei pregăteşte achiziţia a 74.000 de laptopuri pentru peste 1.100 de licee, pe lângă cele 250.000 de tablete destinate elevilor din mediile defavorizate, a declarat, miercuri seară, ministrul Monica Anisie.

”La momentul acesta, Guvernul României a alocat banii necesari pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete, tocmai pentru acei copii din mediile defavorizate. Sunt copii care au nevoie de aceste echipamente electronice. Prin urmare, aşteptăm ca achiziţia să fie definitivată de către Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate”, a afirmat Monica Anisie, la Antena 3.

Ea a spus că termenul de livrare prevăzut în caietul de sarcini este 10 septembrie.

Ministerul Educaţiei va cumpăra 74.000 de laptopuri, pentru elevi

”În acelaşi timp, trebuie să ne uităm şi la faptul că, în această perioadă, foarte mulţi primari s-au organizat şi au achiziţionat echipamente electronice pentru copii. De exemplu, la Cluj au fost achiziţionate tablete pentru toţi elevii. În acelaşi timp, Ministerul Educaţiei (…) pregăteşte achiziţia a 74.000 de laptopuri, pentru peste 1.100 de licee. Prin urmare, achiziţie pentru liceu, achiziţie pentru copiii din mediile defavorizate – 250.000 de tablete, dincolo 74.000 de laptopuri, ne preocupă, pentru ca în septembrie să începem şcoala, noi ne dorim în sala de curs, dar dacă situaţia epidemiologică o impune, să putem folosi ca alternativă învăţământul online”, a adăugat ministurl Educaţiei.

Potrivit lui Anisie, Ministerul Educaţiei a prevăzut în caietul de sarcini achiziţionarea acestor echipamente şi cu conexiune la internet.

”Deci operatorii care vor câştiga acea achiziţie trebuie să-şi assume că şi conexiunea la internet este asigurată”, a susţinut Anisie.

monica anisie laptop elevi

Citeste si: Premierul bulgar anunță că este pregătit să demisioneze

Citeste si: VIDEO | Răsturnare de situaţia în execuţia lui Emi Pian

Citeste si: VIDEO | Teroare în Beirut

Ministerul Educaţiei anunţa, în 9 iulie, că prin Hotărârea de Guvern nr. 370/2020 a fost alocată suma de 150 milioane de lei pentru achiziţia de 250.000 de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate, fiind desemnat Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) pentru realizarea achiziţiei acestora. ONAC a demarat o serie de consultări de piaţă, cu scopul de a avea o imagine a capacităţii de producţie şi livrare a dispozitivelor electronice, în contextul pandemiei de COVID-19. Ca urmare a consultării pieţei au fost definitivate specificaţiile tehnice ale dispozitivelor electronice. Ulterior, documentaţia aferentă a fost supusă avizării Comitetului Tehnico-Economic pentru Societatea Informaţională, primind aviz pozitiv în 23 iunie.

Citeste si: Avertisment cutremurator lansat de medicul pneumolog, Nicoleta Birca: Coronavirusul a devenit mai agresiv, probabil a suferit mutatii! Pacientii vin cu forme mai severe ale bolii!

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si