Monica Pop, acuzata ca a obtinut titlul de profesor prin frauda! Cazul celebrului medic a ajuns la Comisia de Etica! Cum s-a aparat sefa Spitalului de Oftalmologie?

Celebrul medic Monica Pop a fost reclamata la Consiliul National de Etica sub pretextul ca a obtinut fraudulos titlul de profesor universitar.

Editor: Alexandra Chiric Author: D.C. luni 02 ianuarie 2017 , 09:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cu trei ani in urma, Monica Pop a ajuns in fata Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiitifice, Dezvoltarea Tehnologiei si Inovari, dupa ce a fost reclamata ca a obtinut titlul de profesor universitar prin frauda, in anul 2008. Plangerea se refera la faptul ca trei dintre lucrarile trecute in CV-ul ei au fost publicate intr-o revista care nu ar fi facut parte dintr-o retea recunoscuta ca avand valoare stiintifica.

In plangere, Monica Pop este acuzata de fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata, pentru ca la data la care a obtinut titlul de profesor n-ar fi indeplinit criteriile minimale necesare ocuparii postului.

Comisia intrunita la Consiliul de Etica a analizat dosarul Monicai Pop, a audiat-o pe aceasta si a trimis adrese revistei „Studii si comunicare” pentru a obtine o dovada ca aceasta era inclusa pe lista publicatiilor stiintifice (cotata ISI). Lucru care s-a si intamplat, dovedindu-se ca, intr-adevar, in 2008, revista facea parte din aceasta categorie. In final, Consiliul de Etica a respins acuzatiile aduse la adresa Monicai Pop, pe motiv ca acestea nu se confirma.

In hotararea Consiliului nu se spune, insa, cine este cel care a facut acuzatii nefondate la adresa Monicai Pop.

Celebrul medic are insa un trecut destul de bogat in conflicte cu fosti angajati, care au actionat-o in judecata si i-au cerut despagubiri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si