Pe 16 mai 2018, regizorul Lucian Pintilie înceta din viață la Spitalul Elias din Capitală, după ce fusese internat în stare gravă, cu câteva zile în urmă, la Terapie Intensivă.  "Domnul LUCIAN PINTILIE în vârstă de 84 de ani s-a internat duminică, 13.05.2018, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în stare foarte gravă în contextul acutizării unor afecţiuni cronice. A fost admis în secţia de Terapie Intensivă unde a necesitat investigaţii medicale, monitorizare şi tratament de specialitate.

Decedează azi, 16.05.2018, ora 21", așa a sunat comunicatul emis de spital.

Căsătorit cu actrița Clody Berthola vreme de 42 de ani, până în 2007, Lucian Pintilie a regizat câteva filme de referință în cinematografia românească, precum ”Reconstituirea” (1968), ”De ce trag clopotele, Mitică” (1981) sau ”Balanța” (1992). Singurul premiu pe care regizorul l-a acceptat în România a fost Premiul Gopo pentru întreaga operă, conferit în 2007. Mormântul lui Lucian Pintilie de la cimitirul Bellu este printre cele mai bine îngrijite, paznicii susținând că, săptămânal, o femeie vine și aprinde lumânări sau aduce flori la locul de veci al maestrului. 

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si