Mostenirea fabuloasa a familiei fostului primar Chiliman! Are case de peste 5,5 milioane euro, in cele mai selecte zone din Bucuresti!

Andrei Chiliman, fostul pirmar al sectorului 1, este unul dintre cei mai bogati politicieni romani.

Author: D.C. Editor: Catalin Patru sâmbătă 16 iulie 2016 , 21:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Andrei Chiliman a avut si are in continuare o avere fabuloasa. Fostul primar, care s-a autosuspendat din functie in urma cu un an, dupa ce DNA a deschis mai multe urmariri penale pe numele lui, nu a facut bani din politica ci a mostenit mai multe imobile in zone ultra-centrale din Bucuresti.

Chiliman provine dintr-o familie instarita de negustori si intelectuali, persecutati de regimul comunist (tatal sau, Marcel, a fost condamnat politic), iar dupa Revolutie a recuperat multe proprietati. Cam in aceeasi situatie este si sotia lui, Alexandra, fiica marelui chirurg Ion Juvara.
Vila de pe strada Paris
Vila de pe strada Paris

Andrei Chiliman, sotia si copiii acestuia au fost sau inca mai sunt proprietarii unor imobile extrem de valoare in Capitala si nu numai. Aproape toate sunt mosteniri iar familia fostului edil detine (in unele cazuri), doar procente din acestea. Chiar si asa, averea lui Chiliman, numarand doar casele, ajunge pe la 5,5 milioane euro.

Micul palat de pe Armeneasca
Micul palat de pe Armeneasca

Andrei Chiliman are pe numele lui un apartament de 317 mp intr-o vila de pe strada Paris, plus o mansarda de 83 mp impreuna cu o ruda. Curtea este de 370 mp. Valoarea proprietatii sare de 300.000 euro. De asemenea, mai jumatate dintr-o vila superba pe strada Armeneasca. Casa are 847 mp, iar curtea 675 mp, fiind evaluata la cel putin 900.000 de euro.

IMobilul sotiei de pe strada Varsovia
IMobilul sotiei de pe strada Varsovia

Sotia lui Chiliman detine 25% dintr-un imobil pe strada Varsovia de 1897 mp cu un teren aferent de 886 mp, cu o valoare de peste 1,3 milioane euro. De asemenea, in declaratia de avere, ea mai are o casa de 669 mp in Bucuresti.

Copiii lui Chiliman au doua apartamente in Dorobanti
Copiii lui Chiliman au doua apartamente in Dorobanti

Copiii lui Chiliman au si ei doua apartamente in Piata Dorobanti de 210 mp, respectiv 360 mp, evaluate la peste 350.000 euro. Ei mai au o casa la Predeal de 267 mp si 1.500 mp de teren, care valoreaza peste 150.000 de euro. In judetul Buzau, ei au primit mostenire o casa la tara de 1827 mp, insa aici au un teren de vreo 40 de hectare, inclusiv vie si padure.

Casa din Predeal
Casa din Predeal

In declaratiile mai vechi de avere ale lui Chiliman apare inca o mostenire fabuloasa: o casa de (atentie) 11.000 mp situata pe strada Gabroveni, in Centrul Vechi. Imobilul ar costa azi peste 2,5 milioane euro, insa acesta nu mai apare in lista proprietatilor din declaratia de avere din 2015.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si