Mostenirea lui Dinu Patriciu le baga in faliment pe fiicele sale! Ana si Maria trebuie sa plateasca despagubiri de 200 de milioane de dolari!

Se pare ca mostenirea lui Dinu Patriciu le baga in faliment pe fiicele sale. Ana si Maria au preluat compania afaceristului.

Matei Vaihan, sâmbătă 11 august 2018 , 10:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La 4 ani de la decesul afaceristului, mostenirea lui Dinu Patriciu le baga in faliment pe fiicele sale. „Justiţia elveţiană a decis intrarea în faliment a DP Holding, entitatea juridică cu sediul în Ţara Cantoanelor ce grupează business-urile rămase în posesia omului de afaceri Dinu Patriciu, decedat în 2014, după cedarea Rompetrol către KazMunayGas în 2007-2009, şi care a fost transmisă ulterior moştenitorilor acestuia. În 2009, DP Holding includea circa 250 de companii din domeniile imobiliar, IT, energie, bancar, publicitate şi mass-media.  "Punem în vedere creditorilor, pe de-o parte, că societatea DP Holding SA este implicată în peste 20 de proceduri judiciare în Elveţia şi în alte state, iar, pe de altă parte, că vânzarea participaţiilor pe care aceasta le deţine la societăţi străine apare ca incertă. În consecinţă, lichidităţile de care dispune în prezent Oficiul nu vor fi, cel mai probabil, suficiente pentru a acoperi viitoarele cheltuieli de lichidare. Un avans al acestor cheltuieli în sumă de 100.000 de franci elveţieni va fi solicitat de către Oficiu cu ocazia primei adunări a creditorilor", este mesajul Oficiului Cantonal pentru Falimente din Fribourg”, a dezvaluit profit.ro.

Mostenirea lui Dinu Patriciu le baga in faliment pe fiicele sale. Ana este administrator, iar Maria director executiv

„Potrivit sursei citate, persoanele cu drept de semnătură la DP Holding SA sunt, din 29 august anul trecut, fiicele lui Dinu Patriciu, Ana, ca administrator, şi Maria, ca director executiv. În 2009, după finalizarea tranzacţiei Rompetrol- KazMunayGas, DP Holding SA a lui Dinu Patriciu grupa circa 250 de companii din domeniile imobiliar, IT, energie, bancar, publicitate şi mass media.  Din documentele oficiale analizate de Profit.ro rezultă că, în aprilie 2016, Institutul de Arbitraj din Olanda a tranşat o dispută dintre DP Holding SA şi KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului energetic kazah de stat KazMunayGas, prin care acesta îşi controlează operaţiunile din România, inclusiv rafinăria Petromidia a Rompetrol Rafinare, în favoarea subsidiarei kazahilor. Ca atare, instanţa de arbitraj a obligat DP Holding SA la plata de despăgubiri în valoare de 200 milioane dolari către KMG International”, a mai scris profit.ro.

Mostenirea lui Dinu Patriciu le baga in faliment pe fiicele sale. Afaceristul a vandut Rompetrol cu 2,7 miliarde dolari

Din cauza procesului din Elvetia, mostenirea lui Dinu Patriciu le baga in faliment pe fiicele sale. „Suma este identică cu cea pe care KMG International se angaja în 2013, prin memorandumul semnat cu autorităţile de la Bucureşti, să o plătească statului român contra unei participaţii de 26,69% din acţiunile Rompetrol Rafinare, ca parte a unei înţelegeri mai complexe destinate rezolvării problemei datoriilor istorice ale Rompetrol faţă de statul român. Ulterior, cei de la KMG au acuzat-o pe una dintre moştenitoarele lui Patriciu, Melanie Anne Chen, că ar fi vândut ilegal active din averea lăsată de omul de afaceri român, pentru a zădărnici demersurile KMG International de a obţine punerea în executare în mod silit a hotărârii arbitrale în valoare de 200 milioane dolari menţionată mai sus. Decizia arbitrală a fost generată de un litigiu între KMG, DP Holding şi moştenitorii lui Patriciu legat de tranzacţia prin care omul de afaceri român a vândut Rompetrol contra a circa 2,7 miliarde dolari în perioada 2007 – 2009”, a mai relatat profit.ro.


 

Te-ar putea interesa si

Loading...