Murături. Cum se face saramura perfectă. Secretul gospodinelor!

Murături. Toată lumea are o reţetă de murături scrisă pe o foaie de caiet sau agendă, încă de pe vremea când bunicii umpleau putina cu bunătăţi. Învaţă să faci saramura perfectă, ca să ai cele mai bune murături toamna asta.

R.B., miercuri 16 octombrie 2019 , 10:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Murături. Secretul unei saramuri perfecte nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării (sarea iodată nu poate fi folosită, doar cea grunjoasă, altfel murăturile se înmoaie), ci şi condimentele care se adaugă la borcanul cu bunătăţi.

Citeste si: Murături. Ingredientul secret care le menține tari și crocante. Nu se vor mai înmuia niciodată!

Murături

Murături. Astfel, frunzele de vişin, mărarul şi hreanul sunt, la rândul lor conservanţi şi dau aroma potrivită murăturilor.
Raportul de sare la apă pentru orice saramură bună este de 1 lingură de sare grunjoasă, la 1 litru de apă, potrivit unica.ro.

Citeste si: Varză murată. Când se pune, de fapt, varza la murat? Secretul pe care puţină lume îl ştie

Murături

Murături. Pentru 3 kilograme de castraveciori muraţi aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

3 kilograme castraveţi proaspeţi, fermi, fără zone bătute sau stricate, moi

Citeste si: Pulpe de pui la cuptor. Cea mai bună rețetă. Ingredientul secret care le face fragede

Crenguţe de mărar uscat

Frunze de vişin
2 linguri boabe de muştar
1 lingură boabe de piper negru
4 rădăcini de hrean curăţate
8 căţei de usturoi (o căpăţână)
3 foi de dafin
Şi 3 linguri de sare grunjoasă

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si