Muzeul Apelor de la Falticeni. Exponate indigene sau exotice, care dezvaluie minunata viata din adancuri.

Explorator si pasionat de studierea tainelor naturii, academicianul Mihai Bacescu a lasat batranului targ al Falticeniului o mostenire fabuloasa. Muzeul Apelor, care ii poarta numele, iti dezvaluie sute de exponate indigene ori exotice, care vorbesc de la sine despre minunata viata din adancuri. ##VIDEO29044##

Editor: Catalin Patru vineri 14 octombrie 2016 , 20:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La Falticeni exista un muzeu al Stiintelor Naturii. Majoritatea pieselor sunt donatia academicianului Bacescu, material recoltat in urma expeditiilor la care a participat.

"Avem aceasta colectie impresionanta de maxilare de rechin… pusa de un an de zile in muzeul nostru. Donatie. Foarte rara! Si ne mandrim si cu aceasta!"

"Ii spune Muzeul Apelor insa depaseste, cu siguranta, spectrul acesta si iti prezinta multe elemente si
de pe uscat. Si de pe uscat, iti prezinta viata. Sunt foarte interesante colectii de corali, spongieri, moluste… Lumea nu se asteapta sa gaseasca la Falticeni un muzeu asa de interesant"
.

Academicianul Mihai Bacescu a condus 30 de ani destinele muzeului Antipa, de acolo a si plecat in expeditiile la care a participat si ca o recompensa morala pentru profesorul dumnealui de Biologie, Vasile Ciurea, a facut acest muzeu la Falticeni.

Un exponat foarte interesant este un glob geografic, care prezinta si relieful de sub apa. "E 3D, realizat de un domn profesor de Geografie dintr-un sat de lanaga noi, domnul Neculai Isaic… la scara exact si formele de relief de suprafata si cele subacvatice.
In afara de cel pe care l-a realizat pentru Muzeul Antipa, acest glob este singurul din lume!".

Citeste si: Ce se întâmplă cu pensiile românilor în anul 2024? Anunțul oficial făcut de Marcel Ciolacu- kanald.ro

Citeste si: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si