Nelu Tătaru: „Am avut o relaxare exagerată. Va fi o toamnă plină!”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, miercuri seară, că numărul de cazuri în creştere se explică printr-o ”relaxare exagerată”. Tătaru afirmă că toate măsurile de relaxare luate erau necesare, la fel cum este necesar să înceapă şcoala.

Author: Georgiana Balaban miercuri 02 septembrie 2020 , 20:38

nelu tătaru despre toamna 2020
nelu tătaru despre toamna 2020[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Va fi o toamnă plină, nu o toamnă grea, dar o toamnă plină”, crede

ministrul Sănătăţii, care este de părere că se poate ajunge la 2.000 de cazuri zilnic, dacă nu se respectă măsurile.

”Am avut o alternanţă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate(...) Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni”, a afirmat, miercuri seară, la B 1 TV, Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: „Am avut o relaxare exagerată. Va fi o toamnă plină!”

Întrebat dacă nu trebuiau amânate unele măsuri de relaxare şi începerea anului şcolar, Tătaru a afirmat: ”Erau nişte măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât

că avem o securizate. Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respecrăm, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta.(...) Nu speriem pe absolut nimeni, ţinem doar de noi cum vom evolua în această lună şi în lunile următoare. Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm ca fiind adevărate: există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2(...) există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei şi boala”.

nelu tătaru despre toamna 2020
nelu tătaru despre toamna 2020[Sursa foto: google]

Tătaru a spus că se poate ajunge la peste 2.000 de îmbolnăviri zilnic, dacă nu vor fi respectate regulile de protecţie. El le recomandă părinţilor să îi înveţe pe copii să respecte regulile de protecţie împotriva răspândirii virusului.

Citeste si: Se cere demisia ministrului Bode. "În loc să facă drumuri, îşi face cale liberă în trafic cu girofarul"

Citeste si: Proteste violente la Sofia, împotriva premierului Boiko Borisov- VIDEO

Citeste si: Adolescent rănit grav într-un accident produs pe DN 1B, în judeţul Prahova

”Avem nişte griji cum trimitem copiii la şcoală, dar nu ne uităm că în parcuri sunt copii şi nu le asigurăm anumite condiţii.(...) Să ne obişnuim să trăim cu această pandemie un an jumătate, doi, pentru că acest virus nu va pleca aşa de uşor”, a mai declarat Tătaru.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: „Azi am înregistrat noi cifre îngrijorătoare”

Ce se va întâmpla în această toamnă cu pandemia COVID-19

Acesta crede că ”plătim succesul primei părţi a pandemiei”, când Guvernul şi autorităţile medicale au putut lua decizii.

”Cred că ne-am făcut treaba, şi destul de bine, şi chiar în a doua parte cînd a trebuit să ne luptăm nunum ai cu virisul, ci şi cu opţiuni politice de altă orientare”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, ”va fi o toamnă plină”.

”Va fi o toamnă plină, nu o toamnă grea, dar o toamnă plină”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si