Nici acum nu se respecta regulile la inmormantarea Regelui Mihai? O apropiata a familiei regale e revoltata: “Ma intreb cand se vor trage cele 24 de salve la coborarea Majestatii sale in mormant”

Marilena Rotaru este ingrijorata ca inhumarea Regelui Mihai nu va fi onorata cum se cuvine.

Author: Matei Vaihan Webeditor: Petru Luca luni 11 decembrie 2017 , 15:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai multi istorici au irtervenit acum cateva zile, dupa ce Casa regala a Romaniei anuntase programul funeraliilor Regelui Mihai, semnaland absenta a doua lucruri care trebuiau respectate, transportarea sicriului cu trenul regal si depunerea acestuia pe un afet de tun. Casa Regala a rectificat programul si a inclus cele doua cerinte.

Astfel, trupul neinsufletit al Regelui Mihai va ajunge miercuri in tara, va fi dus la Peles, apoi la Palatul Regal, pentru ca, sambata, sicriul sa fie dus pe un afet de tun la Patriarhie.

Ultimul drum, spre Curtea de Arges, va fi facut cu Trenul Regal. Cu toate acestea, se pare ca mai este un detaliu uitat, semnalat de Marilena Rotaru, presedinte al Miscarii pentru Regat si Coroana, cea care a realizat mai multe interviuri cu regele Mihai, in calitate de jurnalist TVR. „Mă întreb totuşi când se vor trage cele 24 de salve (tun sau arme), după cutume, la coborârea Majestăţii sale Regelui Mihai în mormânt,ultimul mareşal al armatei române, de pe afetul de tun”, a postat Marilena Rotaru.

„Pot sa duca la Curtea de Arges afetul de tun cu acelasi tren sau sa-l trimita "pe roti" de la Patriarhie.... Protocolul Militar stie ce are de facut daca primeste instructiuni precise si conforme cu uzante in astfel de situatii fara precedent la noi in epoca postbelica...Ar fi rusinea Armatei sa nu asigure tot ceremonialul Maresalului sau si Regelui tututuror ...Ar fi o impietate ca Biserica sa nu se implice plenar in funeralii nationale pentru Unsul sau, Mihai I Regele ..”, au raspuns amicii Marilenei Rotaru.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si