Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că, după accidentul din Bulgaria, în care au murit si cetățeni români şi alții au fost răniți, că la nivelul Guvernului au fost făcute demersuri pentru a asigura îngrijire medicală românilor răniți, iar elicoptere SMURD se deplasează spre Bulgaria pentru a îi aduce pe aceștia în România, la Spitalul Floreasca din Capitală.

Ce a transmis Nicolae Ciucă

„M-a întristat profund vestea că mai mulți cetățeni români şi-au pierdut viața, iar alții au fost răniți în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria.

Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanțe şi întreaga mea compasiune! La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniți şi a le asigura cea mai bună îngrijire medicală”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de sâmbătă pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Citește si: EXCLUSIV. 12 persoane implicate în incidentul din Târgoviște au fost aduse la audieri

El a mai spus că „un elicopter SMURD şi o echipă medicală de la Spitalului Clinic de Urgenţă București- Floreasca se află deja în Bulgaria pentru a evalua şi planifica preluarea în România a celor răniți”.

„Alte elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noștri. Instituțiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor săi, indiferent unde s-ar afla, si să le asigure o cât mai bună îngrijire.

Le doresc sănătate multă românilor răniți în tragicul accident si să se recupereze cât mai rapid!”, a completat prim-ministrul.

Citește si: Familie distrusă în accident

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Un accident grav a avut loc între un autocar înmatriculat în România şi o mașină din Olanda, în jurul orei 2.00, pe drumul către Veliko Tarnovo- Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina şi Polikraishte, potrivit nova.bg.

În total, 25 de persoane călătoreau cu autocarul românesc. Cei doi șoferi au fost reținuți.

Citește si: O persoană a murit în urma unui accident dintre un TIR și două mașini

Ancheta va fi preluată de Serviciul Național de Investigații din Bulgaria.

Citește si: Accident grav în Bulgaria! Un autocar plin cu români a intrat violent în mai mulți copaci. Patru persoane și-au pierdut viața


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si