Nicolae Ciucă face declarații despre prețurile carburanților. "Este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării"

În următoarea perioadă ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței au datoria de a urmări această situație din teren și să ia măsuri în caz că noile prevederi nu sunt respectate.

Author: Diana Puiu vineri 01 iulie 2022 , 11:10

  Nicolae Ciucă face declarații despre prețurile carburanților."Este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării"

Nicolae Ciucă face declarații despre prețurile carburanților."Este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării"

[Sursa foto: Facebook-Nicolae Ciucă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prețurile carburanților au scăzut, iar acest lucru a fost vizibil în această dimineață la pompe. Nicolae Ciucă face primele declarații cu privire la aceste schimbări: ”Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate.

Instituţiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenţia: ordonanţa de urgenţă în ceea ce priveşte compensarea şi ordonanţa anti-speculă”, a scris premierul Ciucă pe Facebook.
Transportatorii au o schemă de ajutor în valoare de 60 de milioane de euro.

Citeste si: VIDEO- Reducerea cu 50 de bani a litrului de carburanți, aprobată de Guvern. De când intră în vigoare ieftinirea la pompă

”Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria şi raţionalizarea carburantului- aşa cum se întâmplă deja în alte state- şi am generat o scădere a preţului pe care bugetul de stat să o poată susţine fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute preţuri la carburant din Europa şi trebuie să rămână aşa”, adaugă Ciucă.

Citeste si: VIDEO- Șoferii români continuă protestele la pompă. Benzinăriile sunt blocate: „Vrem să tragem un semnal de alarmă”

Noua lege a intrat în vigoare în noaptea de joi spre vineri, iar declarația a fost făcută de ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Acesta mai spune că benzinările au nevoie de un timp de acomodare din punct de vedere fiscal.

”Mă aştept ca în perioada imediat următoare să văd în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt, în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fie actualizate li să poată să reflecte aceste modificări”, a precizat ministrul Virgil Popescu.

Citeste si: Guvernul, "somat" de PSD să înghețe prețurile la carburanți


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si