Nicolae Ciucă, veste bună pentru România: "Este un semnal puternic de încredere şi de recunoaştere"

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat că „Centrul Cyber al UE, prima structură a Uniunii Europene găzduită de România, este un semnal puternic de încredere şi de recunoaştere a contribuţiei ţării noastre la dezvoltarea securităţii cibernetice în Europa si în lume”, potrivit Guvernului.

Author: Alina Raducu joi 10 decembrie 2020 , 14:53

Nicolae Ciucă: „Centrul Cyber al UE, prima structură a UE găzduită de România..”
Nicolae Ciucă: „Centrul Cyber al UE, prima structură a UE găzduită de România..”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Centrul Cyber al UE, prima structură a Uniunii Europene găzduită de România, este un semnal puternic de încredere şi de recunoaştere a contribuţiei ţării noastre la dezvoltarea securităţii cibernetice în Europa si în lume.

Este un moment istoric, care dă posibilitatea României să contribuie la îndeplinirea obiectivelor UE în era digitală. Faptul că Bucureştiul a câştigat o competiţie foarte strânsă cu alte şase oraşe europene importante este meritul eforturilor susţinute ale tuturor instituţiilor implicate în acest proces şi o dovadă a îndeplinirii condiţiilor necesare: securitatea cibernetică a reţelelor 5G, conectivitatea la cele mai înalte standarde şi un ecosistem dezvoltat de securitate cibernetică, precum şi un număr semnificativ de specialişti ICT şi companii tech inovatoare”, a declarat Nicolae Ciucă, conform unei postări de joi pe pagina de Facebook a Guvernului.

Tot acesta a spus că Centrul Cyber „va acţiona pentru stimularea cercetării şi inovării tehnologice în vederea consolidării securităţii cibernetice în cadrul Uniunii”

„Felicit echipa care a pregătit şi promovat dosarul la nivelul Comisiei Europene şi vă asigur de susţinerea fermă a Guvernului pentru implementarea cu succes a acestui proiect”, a mai spus Ciucă.

Nicuşor Dan a anunţat joi că Primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor vor colabora pentru a fi operaţionalizat viitorul Centru European pentru Securitate Cibernetică, instituţie a UE care va fi găzduită la Bucureşti.

Citeste si: "Prim-miniştrii se fac pe bileţe. Este ridicol". E posibil ca PSD să nu meargă la Cotroceni, spune Ciolacu


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si