Nicuşor Dan: „Companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea au dus la o risipă incredibilă de bani publici”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, luni, că procesul de desfiinţare a companiilor municipale înfiinţate de Gabriela Firea va avea mai multe etape, dar a fost început. Dan afirmă că aceste companii ”au dus la o risipă incredibilă de bani publici”, iar majoritatea vor fi desfiinţate, însă salariaţii vor fi preluaţi de administraţie.

Author: Georgiana Balaban luni 28 decembrie 2020 , 14:40

nicușor dan mesaj pentru firea
Nicușor Dan - Primarul Capitalei[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Am promis şi vom desfiinţa companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici. Procesul de desfiinţare are mai multe etape.

În ultima şedinţă de Consiliu General am schimbat componenţa adunărilor generale ale companiilor. La începutul anului, noile adunări generale vor numi noile consilii de administraţie, iar noile consilii de administraţie, noii manageri. Consiliul General a numit, de asemenea, o comisie specială pentru desfiinţarea companiilor.

Am început să întrerupem contractele de servicii prestate de companii către primărie şi să le înlocuim cu contracte prin achiziţii publice, astfel încât serviciile să nu fie afectate. Pentru companiile care au delegat serviciul public (de exemplu, compania de dezinsecţie) procesul de trecere de la companie la operatori privaţi va fi însoţit de o hotărâre a Consiliului General de încetare a delegării”, a scris, luni, pe Facebook, Nicuşor Dan.

nicușor dan mesaj pentru firea
Gabriela Firea - fostul primar al Capitalei[Sursa foto: google]

Nicușor Dan- mesaj pentru Gabriela Firea 

Acesta afirmă că, ”rămase fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor va rămâne fără activitate şi acestea vor fi lichidate, municipalitatea preluând activele”.

Citeste si: Motivul pentru care în București vor fi aprinse luminițele de Crăciun. Ce spune primarul Capitalei, Nicușor Dan?

”Există câteva nuclee care funcţionează profitabil, independent de contractele cu primăria (de exemplu, echipa care face proiecte pentru autorizarea ISU), acestea vor fi menţinute ca atare.

Parte din angajaţii companiilor vor fi transferaţi către administraţiile publice care vor prelua serviciul (de exemplu, operatorii serviciului de parcare, managementul traficului, paznici, etc.). Fără să mai treacă prin companii, preţul serviciului se va diminua considerabil. Comisia specială a Consiliului General va evalua funcţionarea fiecărui colectiv şi va propune Consiliului General relocarea angajaţilor”, a mai scris primarul general.

Acesta a convocat, pentru luni, la ora 19.00, o şedinţă a Consiliului General.

Citeste si: Nicuşor Dan anunță că a alocat fondurile pentru plățile sociale


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si