UPDATE 11.00: După centralizarea a 94.17% din voturi Nicuşor Dan are un scor de 42.74% (270.420 voturi), Gabriela Firea- 37.97% (240.243 voturi), Traian Băsescu- 11% (69.537 voturi).

Până la această oră au fost numărate 605.772 de voturi, reprezentând 90,18% din cele 671.743 înregistrate duminică.

Nicușor Dan- noul primar al Capitalei

Nicuşor Dan are 41,82% din voturi, Gabriela Firea- 37,4%, iar Traian Băsescu- 10,81%.

nicușor dan primar bucurești
Nicușor Dan este noul primar din București.[Sursa foto: google]

Prezenţa la vot în Bucureşti, la ora închiderii urnelor a fost 36,93%, mai mare decât la precedentele alegeri locale, când a fost de 33,09%.

Citeste si: Rezultate alegeri Capitală. Nicuşor Dan: ”Este ziua de naştere a noului Bucureşti”

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Citeste si: Dacian Cioloș, atac dur la adresa Gabrielei Firea chiar în ziua alegerilor: „S-au descoperit buletine de vot preștampilate cu Firea”

Citeste si: Nicușor Dan, întâlnire cu președintele Iohannis la Cotroceni

Exit poll-ul CURS-Avangarde prezentat duminică seară indica următoarea ierarhie: Nicuşor Dan- 47,8% din voturi, Gabriela Firea- 38,2%, Traian Băsescu- 9,4%.

 „ Este un moment al revanşei ” şi este „o alegere despre valorile în care credem” transmite Dan, în ziua scrutinului. Nu în ultimul rând Nicuşor Dan acuză că în ziua votului continuă „campania murdară” la adresa sa.

Într-o declaraţie transmisă, duminică pe pagina sa de Facebook, Nicuşor Dan cere bucureştenilor  să meargă la urne  şi că „cerceteze” cu atenţie buletinul de vot pentru primar. 

„Este un moment al revanşei, revanşă pentru 10 august, revanşă pentru caracatiţa corupţiei din primărie care a ţinut în subdezvoltare acest oraş, caracatiţă pe care o să o trimitem acolo unde îi este locul. E un moment al revanşei pentru această campanie murdară care continuă şi în momentele astea cu telefoane mincinoase, cu publicitate plătită deşi şi legea şi Biroul Electoral le-a interzis,  revanşă împotriva unui politician care  a refuzat tot mandatul ăsta să dea ochii cu bucureştenii şi a fugit de bucureşteni inclusiv în dimineaţa asta, când a minţit presa asupra orei la care se va duce la vot”, a declarat Nicuşor Dan, duminică.

Acesta a precizat că scrutinul pentru alegerile locale „este o alegere despre valorile în care credem, este o alegere despre onestitate, competenţă, cinste, dreptate, decenţă în politică”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si