Noi conditii pentru acordarea concediului de crestere a copilului de la 1 iulie. Care sunt cele mai importante schimbari

Conditiile concediului de crestere a copilului pana la varsta de doi sau trei ani se vor modifica, incepand de la 1 iulie, odata cu intrarea in vigoare a legii nr. 66/2016.

A.C., luni 27 iunie 2016 , 12:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Legea privind acordarea concediului pentru ingrijirea copilului prevede ca o persoana ce a realizat venituri timp de 12 luni in ultimii 2 ani poate sa beneficieze de concediu pentru ingrijirea copilului, infrmeaza hotnews.ro.

Valoarea indemnizatiei este de 85% din media venitului net al persoanei fizice realizat in ultimele 12 luni. Indemnizatia nu este plafonata superior, astfel ca pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului si persoanele care au realizat venituri mai putin de 12 luni in ultimul an dar cumulat pe ultimii 2 ani realizeaza 12 luni de venituri.

Veniturile luate in considerare pentru acordarea dreptului la indemnizatie pentru cresterea copilului sunt: cele din salarii si asimilate salariilor, veniturile din activitati independente, profesii libere si veniturile din agricultura si silvicultura.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si